Talantīgais Žanis Peiners veselības problēmu dēļ tiek izsvītrots no izlases kandidātiem
Sirds problēmu dēļ talantīgais basketbolists nav spēlējis nevienā no Latvijas jaunatnes izlasēm, turklāt jau pirms gada valstsvienības nometnē Žanis Peiners veselības likstu dēļ pavadīja vien divas nedēļas.
Basketbols
2014. gada 22. jūlijs, 14:13

Talantīgais Žanis Peiners veselības problēmu dēļ tiek izsvītrots no izlases kandidātiem

Jauns.lv

No Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu pulka gaidāmajam 2015.gada Eiropas čempionāta atlases turnīram veselības problēmu dēļ svītrots Žanis Peiners, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Veselības likstu dēļ Peiners palika ārpus izlases sastāva svētdien notikušajā pārbaudes spēlē pret Lielbritāniju, kurā latvieši bija pārāki ar 76:68. Tomēr tagad basketbolists pēc konsultēšanās ar ārstiem pieņēmis lēmumu neriskēt ar veselību un neturpināt darbu izlasē.

"Ar diviem pārbaudes mačiem apetīte spēlēt Latvijas galvenajā komandā nekādā ziņā nav remdēta, bet jāuzklausa organisma brīdinājuma signāli," LBS mājaslapā citēts Peiners.

Sirds problēmu dēļ talantīgais basketbolists nav spēlējis nevienā no Latvijas jaunatnes izlasēm, turklāt jau pirms gada valstsvienības nometnē basketbolists veselības likstu dēļ pavadīja vien divas nedēļas.

"Valstsvienības treneru kolektīvs bija ļoti pretimnākošs, variējot slodzes, un pats domāju, ka viss būs kārtībā - diemžēl nav. Man tas jau ir standarta grafiks - sezonas laikā viss ir normāli, bet vasarā problēmas atgādina par sevi. Tas notiek jau septīto vasaru pēc kārtas, un ārsts teica, ka šādus signālus ignorēt nevar. Arī pats ieklausos savā organismā un, lai arī gribas spēlēt, ar prātu saprotu, ka risks būtu pārāk liels," atzinis Peiners. "Ceru, ka varēšu spēlēt vēl ilgi, bet vismaz kādu laiku par vasaras plāniem vajadzēs aizmirst. Mums ir stipra komanda, esmu pārliecināta, ka tiks galā arī bez manis."

Vilšanos par Peinera izkrišanu no sastāva nav slēpis arī izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis. "Treniņos strādājām uzmanīgāk un savādāk nekā pirms gada, ļaujot Žanim vadīties pēc pašsajūtas. Ļoti žēl, ka tā iznāca, bet riskēt ar veselību mums nav tiesību."

Vēl sagatavošanās posma sākumā Peiners pauda apņēmību, ka iekļūs izlases sastāvā dalībai Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Līdz ar to izlases kandidātu sarakstā pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra palikuši 16 spēlētāji.

Jūlijā Latvijas izlase aizvadīs pārbaudes spēles arī ar Lietuvu, bet augusta sākumā Vācijā notiks Superkausa izcīņa, kurā bez mājiniekiem vēl piedalīsies arī Krievija un Izraēla.

Kvalifikācijas turnīrā no 10. līdz 27.augustam Latvija samēros spēkus ar Zviedrijas, Rumānijas un Slovākijas izlasēm.

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības kandidāti Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram:

Jānis Strēlnieks, Jānis Blūms, Dairis Bertāns, Aigars Šķēle, Kārlis Haralds, Ingus Jakovičs, Kristaps Janičenoks, Jānis Timma, Mareks Mejeris, Rolands Freimanis, Kaspars Bērziņš, Andrejs Gražulis, Andrejs Šeļakovs, Mārtiņš Meiers, Ronalds Zaķis, Ronalds Šmits.

LETA/ Foto: Evija Trifanova/LETA