Citi sporta veidi
2014. gada 4. augusts, 22:43

Latvijas vīriešu šaha izlase zaudē pirmos punktus Olimpiādē

Jauns.lv

Slavenā zviedru kalnu slēpotāja Anja Pēšone aizvadītajā nedēļas nogalē apprecējusies ar savu ilggadējo draudzeni Filipu Rodinu.

Kaut abas sievietes iepazinās jau 2005.gadā, par savu netradicionālo orientāciju Pēšone atklāja vien pēc karjeras beigām 2012.gadā. Šajā pat gadā viņām piedzima dēls.

Viņas apprecējušās dienā, kad Zviedrijā notika praids.

"Beidzot vēlos parunāt par savu dzīvi, jo esmu nogurusi no slēpšanās un izlikšanās," toreiz radio intervijā teica Pēšone, atzīstot, ka pati bijusi pārsteigta, kad iemīlējusies sievietē. "Nezinu, kā un kad tas notika, bet pēkšņi sapratu, ka viss ir citādāk."

Savas karjeras laikā Pēšone izcīnīja sešas olimpiskās medaļas, uzvarēja 42 Pasaules kausa sacīkstēs, 2004. un 2005.gadā iegūstot arī Lielo kristāla globusu. Savukārt pasaules čempionātos viņa izcīnīja 13 godalgas.

Pēšone karjeras laikā kļuva par pirmo kalnu slēpotāju, kura pasaules čempionātos izcīnījusi zelta godalgas visās piecās disciplīnās.

Karjeras spožākie mirkļi Pēšonei bija 2007.gada pasaules čempionātā Orē, kad viņa izcīnīja trīs zeltus, kā arī 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs, kad zviedriete tika pie bronzas superkombinācijā pēc tam, kad dienu iepriekš bija piedzīvojusi iespaidīgu kritienu nobraucienā un finišu sasniegusi ar galvu pa priekšu.

LETA

Tēmas