Citi sporta veidi
2014. gada 11. augusts, 01:30

Motokrosa braucējam Šileikam sestā vieta pasaules junioru čempionātā

Jauns.lv

Latvijas motokrosa braucējs Tomass Šileika svētdien Beļģijā izcīnīja sesto vietu pasaules junioru čempionāta sacensībās 125 kubikcentimetru klasē.

Finālsacensību pirmajā braucienā Šileika ierindojās sestajā vietā 40 braucēju konkurencē, uzvarētājam zaudējot teju 45 sekundes. Otrajā braucienā Latvijas pārstāvis vēlreiz izcīnīja sesto vietu, šoreiz uzvarētājam zaudējot vairāk kā minūti un 15 sekundes.

Par čempionu ar maksimāli iespējamajiem 50 punktiem kļuva vācietis Braiens Hsu, bet Šileika ar 30 punktiem tika klasificēts sestajā vietā, lai arī piektās vietas ieguvējs arīdzan tika pie 30 punktiem.

Pērn šajā klasē par pasaules junioru čempionu kļuva Pauls Jonass, kuram tagad jau kabatā ir pilnvērtīgs līgums ar KTM rūpnīcas komandu, kas tam ļaus cīnīties par augstākajām vietām pasaules čempionāta MX2 klasē.

Šīs sezonas Eiropas čempionāta kopvērtējumā šajā klasē Šileika ierindojās piektajā vietā.

Pirms tam sestdien šīs klases kvalifikācijas sacensības nepārvarēja Kristers Drevinskis un Ingars Asma.

Sekmīgi čempionāta 65 kubikcentimetru klasē startēja Kristiāns Freimanis, kurš finālbraucienos izcīnīja attiecīgi devīto un 11.vietu, bet summā ierindojās devītajā pozīcijā.

Freimanis bija vienīgais Latvijas pārstāvis šajā klasē.

Tikmēr 85 kubikcentimetru klasē līdz finālsacensībām tika Rainers Žuks, kurš abos braucienos ierindojās 27.vietā un tika klasificēts 32.pozīcijā. Sestdien šīs klases kvalifikācijas sacensības nepārvarēja Ralfs-Edgars Ozoliņš un Artjoms Trofimovs.

LETA