Jēkabsone-Žogota karjeru turpinās Vētras trenētajā Kurskas "Dinamo"
Anete Jēkabsone-Žogota karjeru turpinās spēcīgajā Krievijas čempionātā un FIBA Eirolīgā.
Basketbols
2014. gada 20. augusts, 13:56

Jēkabsone-Žogota karjeru turpinās Vētras trenētajā Kurskas "Dinamo"

Jauns.lv

Latvijas basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota savu karjeru turpinās Krievijas vienībā Kurskas "Dinamo", ko jaunajā sezonā vadīs latviešu speciālists Gundars Vētra, informē vietējie mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pašlaik 31 gadu vecā Jēkabsone-Žogota cīnās Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempionātā, kur kopā ar Fīniksas "Mercury" komandu sasniegusi jaunu līgas rekordu regulārajā čempionātā izcīnītajās uzvarās un iekļuvusi izslēgšanas spēlēs.

Pēdējās trīs sezonas latviete pārstāvēja Krievijas spēcīgāko klubu Jekaterinburgas UGMK, kas aizvadītajā sezonā ieņēma trešo vietu FIBA Eirolīgas turnīrā. Latviete trīs gadus pēc kārtas palīdzēja UGMK komandai izcīnīt Krievijas čempionu titulu.

Savukārt pērn UGMK komanda triumfēja FIBA Eirolīgas sacensībās, latvietei pie šī titula tiekot otro reizi karjerā.

Pēc uzvaras pērnā gada FIBA Eirolīgas turnīrā Jēkabsone-Žogota paziņoja, ka beidz karjeru Latvijas izlasē, kurā spēlēja kopš 2000.gada. Pēc aizvadītās sezonas nebija skaidrs, vai Latvijas basketboliste pēc sezonas WNBA turpinās savu profesionālo karjeru, taču nu vienojusies ar Kurskas klubu, kas nākamsezon startēs FIBA Eirolīgā.

2007.gada Eiropas labākā basketboliste Jēkabsone-Žogota pirms pārcelšanās uz UGMK komandu 2010./2011.gada sezonā kļuva par Turcijas čempioni Stambulas "Fenerbahce" vienības rindās, bet Krievijā savas karjeras laikā spēlējusi arī Maskavas "Dinamo" un Vidnojes "Sparta&K" klubos. Tāpat latviete karjeras laikā divas reizes kļuvusi par Francijas čempioni.

Vētra par "Dinamo" galveno treneri kļuva jūnijā.

Kā zināms, finansiālu problēmu dēļ beidza pastāvēt Krievijas vīriešu komanda Sanktpēterburgas "Spartak", ko aizvadītajā sezonā trenēja tieši Vētra. Latvietis "Spartak" komandai pievienojās pagājušajā vasarā, bet pirms tam viņš vienu sezonu vadīja citu Krievijas komandu Vladivostokas "Spartak-Primorje".

Kurskas klubs pirms diviem gadiem triumfēja FIBA Eiropas kausa izcīņā, un komandas sastāvā tobrīd spēlēja arī latviešu basketboliste Gunta Baško-Melnbārde. Aizvadītajā sezonā komanda spēlēja šī turnīra finālā, kur gan atzina Maskavas "Dinamo" pārākumu.

Tāpat aizvadītajā sezonā Kurskas vienība izcīnīja Krievijas čempionāta bronzas medaļas, kas ir kluba lielākais sasniegums tā pastāvēšanas vēsturē.

LETA/Foto: All Over Press