Latvijas basketbola izlasei pēdējās divās atlases spēlēs jāiztiek bez Timmas
Jānim Timmam labāko sniegumu demonstrēt traucē elkoņa savainojums.
Basketbols

Latvijas basketbola izlasei pēdējās divās atlases spēlēs jāiztiek bez Timmas

Jauns.lv

Latvijas basketbolists Jānis Timma savainojuma dēļ nepalīdzēs valstsvienībai atlikušajās divās 2015.gada Eiropas čempionāta atlases cikla spēlē pret Slovākiju un Rumāniju, apstiprinājis izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Latvijas basketbola izlasei pēdējās divās atlases ...

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase kopā ar Timmu trešdien savā laukumā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ceturtajā spēlē ar rezultātu 79:76 pagarinājumā pieveica Zviedriju, izcīnot ceturto panākumu tikpat aizvadītajos atlases cikla mačos. Tomēr tagad zināms, ka cīņas laikā savainojumā iedzīvojies Timma, kurš nespēs komandai palīdzēt atlikušajās divās cikla cīņās, viņu sastāvā aizstās Ingus Jakovičs.

"Timmam diskomfortu sagādā elkoņa savainojums, tāpēc ļausim viņam ātrāk sākt rehabilitāciju. Komandas noskaņojums nemainās - cīnīsimies par uzvaru katrā spēlē. Pretinieku motivācija atšķiras, jo slovākiem vairs nav izredžu kvalificēties, bet Rumānijas izlasei panākums pret mums, iespējams, būs dzīvības jautājums. Taču mums nav jāskatās uz sāncenšiem, bet gan pašiem jāizdara savs darbs un jāturpina progresēt,” Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapā citēts Bagatskis.

Noslēdzošās divas atlases cikla spēles Latvija izbraukumā aizvadīs 24. un 27.augustā, attiecīgi ar Slovākiju un Rumāniju.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra F apakšgrupā pēc četrām kārtām Latvijas kontā ir četras uzvaras, ar trim uzvarām seko Rumānija, bet Zviedrija ar vienu panākumu noslēdz trijnieku. Tikmēr neveiksmi visās četrās spēlēs cietusi Slovākija.

Finālturnīram kvalificēsies septiņu atlases grupu uzvarētāji, kā arī seši labākie otro vietu ieguvēji.

Latvijas izlase apakšgrupā jau garantējusi vismaz otro vietu un, ļoti iespējams, arī vietu finālturnīrā.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA