Latviešu tiesnesis izjauc spāņu un franču kautiņu. FOTO
Latvijas labākais basketbola tiesnesis Oļegs Latiševs cenšas ievest kārtību Pasaules kausa ceturtdaļfināla spēlē.
Basketbols
2014. gada 11. septembris, 13:12

Latviešu tiesnesis izjauc spāņu un franču kautiņu. FOTO

Jauns.lv

Spānijā notiekošā Pasaules kausa (PK) basketbolā ceturtdaļfināla spēlē starp mājiniekiem un Francijas valstsvienību klājās ļoti karsti.

Daudziem par lielu pārsteigumu Eiropas čempione Francijas vīriešu basketbola izlase, kurai sacensībās nepalīdz lielākā zvaigzne Tonijs Pārkers, pēc 60 gadu pārtraukuma iekļuva Pasaules kausa izcīņas turnīra labāko četriniekā, ar rezultātu 65:52 (15:15, 20:13, 7:15, 23:9) pārspējot mājinieci Spāniju, kuri tika uzskatīti par vieniem no sacensību galvenajiem favorītiem. Abas komandas iepriekš tikās arī apakšgrupu turnīrā, kurā spāņi bija pārliecinoši pārāki ar rezultātu 88:64.

Par spēles spriedzi liecināja arī fakts, ka mača laikā daudz netrūka, lai izceltos kautiņš abu komandu starpā. Tomēr viens no spēles tiesnešiem latvietis Oļegs Latiševs laicīgi iejaucās spēlētāju asumos un tos izšķīra. Grūstīšanās laikā aktīvākie bija spāņi brāļi Pau un Marks Gasoli, kā arī Serhio Luļs, bet frančiem izcēlās Florāns Petruss un Mišels Želebāls.

Pašā mačā uzvarētājiem sekmīgākie bija ar 15 punktiem bija Boriss Diavs, bet 13 punktus iekrāja Tomā Ertels, kurš lieliski nospēlēja pašā mača galotnē. Tikmēr Spānijas vienības rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbā bija Po Gasols. Interesanti, ka spāņi prata realizēt tikai divus tālmetienus ar 22 mēģinājumiem, kā arī, neskatoties uz raženo un ļoti meistarīgo centra spēlētāju komplektāciju (brāļi Gasoli un Seržs Ibaka), tika pārliecinoši zaudēta cīņa par atlēkušajām bumbām - 28:50.

Kasjauns.lv/Foto: AFP/LETA