Lipmans pārliecinoši pārvēlēts Latvijas hokeja federācijas prezidenta amatā
Kirovs Lipmans bija vienīgais kandidāts LHF prezidenta amatam.
Hokejs
2014. gada 12. septembris, 13:08

Lipmans pārliecinoši pārvēlēts Latvijas hokeja federācijas prezidenta amatā

Jauns.lv

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta amatā piektdien ar ievērojamu balsu vairākumu uz četriem gadiem pārvēlēts Kirovs Lipmans.

Līdzšinējais šī amata ieņēmējs Lipmans bija vienīgais kandidāts.

LHF ikgadējā kongresā piedalījās 30 no 40 balsstiesīgajiem biedriem, bet precīzs par Lipmanu nobalsojušo skaits netika apkopots.

Pirms vēlēšanām notikušajā atskaitē Lipmans pauda nožēlu par basketbola sabiedrības apgalvojumiem, ka 2015.gadā Rīgā gaidāmais Eiropas čempionāta vienas apakšgrupas turnīrs būs visu laiku nozīmīgākais sporta notikums Latvijā. "Pasaules čempionāts hokejā noteikti bija nozīmīgāks."

"Nedomāju, ka ir vēl kāds sporta veids Latvijā, kurā tik daudz sportistu apbalvoti ar Triju Zvaigžņu ordeni," hokeju slavēja Lipmans.

LHF prezidenta amatu jau kopš 1998.gada ieņem uzņēmējs Lipmans, turklāt pirms tam viņš to vadīja 1994. un 1995.gadā. Vēl šajā amatā ir bijuši arī Vilnis Burtnieks (no 1992. līdz 1994.gadam) un Uģis Magonis (no 1995. līdz 1998.gadam).

Pēc aktīvas Lipmana darbības Rīgā 2006.gadā risinājās pasaules čempionāts. Latvija arī pēdējos gados vairākkārt kandidējusi uz iespēju atkal rīkot pasaules čempionātu, tomēr līdz šim tas nav izdevies.

Tikmēr LHF valdē piektdien tika pārvēlēti seši līdzšinējie biedri - Valentīns Bļugers, Helmuts Balderis-Sildedzis, Andris Deniņš, Guntis Ulmanis, Māris Martinsons un Uģis Magonis.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA