Heleniuss, Dibļenko un Širokovs kļuvuši par KHL nedēļas labākajiem spēlētājiem

Jauns.lv

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) aizvadītās nedēļas labākajiem spēlētājiem pirmdien atzīti somu vārtsargs Riku Heleniuss, aizsargs Jaroslavs Dibļenko un uzbrucējs Sergejs Širokovs.

Heleniuss, Dibļenko un Širokovs kļuvuši par KHL ne...

Par nedēļas labāko vārtsargu atzītais Heleniuss, kurš pārstāv līgas debitanti Helsinku "Jokerit", iepriekšējā nedēļā palīdzēja savai komandai uzvarēt abās aizvadītajās spēlēs, turklāt kopā ielaida tikai vienu ripu, vidēji mačā atvairot 98,4% metienu.

Sākotnēji Heleniuss atvairīja visus 29 metienus, palīdzot divu līgas debitantu cīņā "Jokerit" ar 3:0 pieveikt "Soči", bet turpinājumā 31 no 32 atvairītiem metieniem palīdzēja ar 2:1 pārspēt Čeļabinskas "Traktor" hokejistus.

Kā zināms, iepriekšējā sezonā latvietis Kristers Gudļevskis izkonkurēja Heleniusu no Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Tampabejas "Lightning" sistēmas, kas viņam lika atgriezties dzimtenē.

Par labāko aizsargu atzītais Dibļenko no Mitišču "Atlant" komandas divos aizvadītās nedēļas mačos guva divus vārtus, izceļoties ar pozitīvu lietderības koeficientu +3.

Savukārt lieliski nospēlēja par labāko uzbrucēju kļuvušais Širokovs - Omskas "Avangard" hokejists trijos mačos guva piecus vārtus un izpildīja trīs rezultatīvas piespēles.

Šajā laikā Širokovs uzvarā pret Podoļskas "Vitjaz" (8:5) guva divus vārtus un izpildīja divas rezultatīvas piespēles, bet mačā, kurā Omskas vienība ar 5:3 uzveica Novosibirskas "Sibirj" uzbrucējs izcēlās ar trim vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.