"Bayern" kompensācijas laikā uzvar Mančestras "City", "Chelsea" nospēlē neizšķirti ar "Schalke 04"
Komandas biedri sveic Žeromu Boatengu ar uzvaras vārtu guvumu.
Futbols
2014. gada 18. septembris, 11:24

"Bayern" kompensācijas laikā uzvar Mančestras "City", "Chelsea" nospēlē neizšķirti ar "Schalke 04"

Jauns.lv

UEFA Čempionu līgas futbolā apakšgrupu turnīra pirmās kārtas mačos starp Vācijas un Anglijas klubiem trešdien Minhenes "Bayern" uzveica Mančestras "City", bet Londonas "Chelsea" nespēja pārspēt Gelzenkirhenes "Schalke 04". Savukārt smagas neveiksmes cieta Latvijas futbolistu Aleksandra Cauņas un Germana Māliņa pārstāvētās komandas.

Mačā starp pašreizējiem Vācijas un Anglijas čempioniem E grupā "Bayern" grūtā spēlē izrāva uzvaru pār "City" ar rezultātu 1:0 (0:0). Vienīgos vārtus jau kompensācijas laikā guva kādreizējais "City" komandas spēlētājs Žeroms Boatengs.

"Bija ļoti svarīgi uzvarēt. Veicām smagu darbu," uzreiz pēc mača teica Vācijas izlases futbolists Boatengs. "Bijām pelnījuši uzvarēt, jo radījām daudzas vārtu gūšanas iespējas."

Citā šīs apakšgrupas spēlē smagu neveiksmi cieta joprojām savainotā Latvijas pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētā Krievijas čempione Maskavas CSKA, kas ar 1:5 (0:4) izbraukumā kapitulēja Itālijas vienībai "AS Roma".

Uzvarētājiem divus vārtus jau pirmajā puslaikā guva Kotdivuāras izlases uzbrucējs Žerviņo, bet pa reizei izcēlās arī perspektīvais Argentīnas pussargs Huans Manuels Iturbe un brazīlietis Maikons, kas jau pirmajā puslaikā Romas klubam deva vadību ar 4:0.

Otrā puslaika ievadā Sergejs Ignaševičs ieraidīja bumbu savos vārtos, rezultātam kļūstot jau 5:0, bet goda vārtus CSKA komandā mača izskaņā guva nigēriešu uzbrucējs Ahmeds Musa.

F grupā pie grūtas uzvaras tika Spānijas komanda "Barcelona", kas savā laukumā tikai ar 1:0 (1:0) pārspēja Kipras vienību Nikosijas "Apoel". Vienīgos vārtus 28.minūtē guva Herards Pikē.

Tāpat šajā grupā Nīderlandes komanda Amsterdamas "Ajax" savā laukumā noturēja neizšķirtu 1:1 (0:1) pret Francijas spēcīgāko komandu Parīzes "Saint-Germain".

Rezultātu 28.minūtē atklāja viesu komandu pārstāvošais Urugvajas izlases uzbrucējs Edisons Kavani, bet izlīdzinājumu otrā puslaika vidū panāca dānis Lase Šēne.

G grupā šosezon spēcīgā "Chelsea" komanda savā laukumā cīnījās 1:1 (1:0) ar "Schalke 04" futbolistiem. Rezultātu jau 11.minūtē atklāja mājiniekus pārstāvošais spāņu pussargs Fransesks Favregass, tomēr 62.minūtē izlīdzinājumu panāca Nīderlandes izlases uzbrucējs Klāss Jans Huntelārs.

"Mums bija vairākas lieliskas iespējas uzvarēt, tomēr ieguvām punktu. Tas nav labākais rezultāts, tomēr arī ir rezultāts," izteicās "Chelsea" galvenais treneris Žuzē Mourinju.

Zīmīgi, ka iepriekšējā sezonā abas komandas arī tikās apakšgrupu turnīrā, "Chelsea" futbolistiem divreiz uzvarot ar rezultātu 3:0.

Vēl vienā premjerlīgas un bundeslīgas duelī jau otrdien Dortmundes "Borussia" ar 2:0 pārspēja Londonas "Arsenal" komandu.

Tāpat šajā grupā Slovēnijas komanda "Maribor" nospēlēja 1:1 (0:0) ar Portugāles vienību Lisabonas "Sporting". Rezultātu vien 80.minūtē atklāja "Sporting" komandu pārstāvošais bijušais Mančestras "United" futbolists Nani, bet jau kompensācijas laikā neizšķirtu mājiniekiem izrāva Luka Zahovičs.

Tikmēr H grupā smagu neveiksmi cieta Māliņa pārstāvētā Baltkrievijas čempionvienība Borisovas BATE, kas ar 0:6 (0:3) izbraukumā kapitulēja Portugāles komandai "Porto".

Šajā cīņā ar "hat-trick" izcēlās alžīrietis Jasins Brahimi, bet pa reizei precīzi bija kolumbietis Džaksons Martiness, spānis Adrians un Kamerūnas uzbrucējs Vensāns Abubakārs.

Tikmēr vārtsargs Māliņš šoreiz palika ārpus savas komandas pieteikuma, kaut kvalifikācijas turnīrā regulāri bija BATE otrais vārtsargs.

Savukārt vēl vienā cīņā Spānijas komanda Bilbao "Athletic" savā laukumā cīnījās 0:0 (0:0) ar Ukrainas spēcīgāko vienību Doņeckas "Šahtar".

Grupu turnīrā, kas risināsies no 16.septembra līdz 10.decembrim, 32 komandas salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 6.jūnijā norisināsies Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Kā zināms, iepriekšējā sezonā par UEFA Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Madrides "Real", kas finālmačā papildlaikā ar 4:1 pārspēja citu Spānijas un Madrides komandu "Atletico".

LETA/Foto: EPA/LETA