Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Basketbols

2015.gada basketbola EČ izloze notiks 8.decembrī

Jauns.lv

2015. gada Eiropas čempionāta (EČ) basketbolā grupu izloze notiks 8. decembrī Parīzē, tika nolemts Minhenē notikušajā rīkotājvalstu pārstāvju un FIBAEurope sanāksmē, liecina Latvijas Basketbola savienības (LBS) informācija.

2015.gada basketbola EČ izloze notiks 8.decembrī...

Grupu turnīri notiks Rīgā, Berlīnē, Monpeljē un Zagrebā, un risināsies no 5. līdz 10. septembrim. Izslēgšanas spēles notiks Lillē no 12. līdz 20. septembrim. FIBAEurope valde pieņēmusi unikālu lēmumu: EČ rīkotājvalstis var izraudzīties pa vienai nacionālajai federācijai – sadarbības partnerei, kuras komanda pirmajā posmā tiks iekļauta attiecīgajā grupā. 

Minhenē notikušajā rīkotājvalstu pārstāvju un FIBAEurope sanāksmē Latviju pārstāvēja LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps: ''Ņemot vērā ģeogrāfiju, iepriekš veidotās attiecības un citus faktorus, katra rīkotājvalsts var izraudzīties vienu nacionālo federāciju, kuras komanda tiks iekļauta attiecīgajā grupā. Tas dos iespēju mērķtiecīgāk strādāt pie līdzjutēju piesaistes, nodrošinot ažiotāžu ne tikai mājinieku spēļu laikā,'' jaunievedumu komentēja Šneps.

''Francijas Basketbola federācija partneros jau izraudzījusies Somijas federāciju un te loģika ir skaidra – tikko 8500 somu līdzjutēju pavadīja savu komandu pasaules čempionātā Spānijā, krietni papildinot Bilbao uzņēmēju peļņu. Franči acīmredzot cer uz līdzīgu efektu. Horvātija izraudzījusies kaimiņus – Slovēnijas basketbola federāciju. Vācija visaktīvāk runā ar Turcijas pārstāvjiem, bet galīgā lēmuma vēl nav,'' sacīja LBS ģenerālsekretārs.

Šneps domāk, ka ideālais variants būtu, ja Rīgas grupā spēlētu Baltijas jūras valstu komandas. ''Tiesa, vairāk par vienu partneri izraudzīties nav iespējams, tāpēc, domājām, kā pie šādas ''sapņu grupas'' varam tikt reālajā dzīvē.''

Šneps norādīja uz aritmētisku argumentu: divas pirmā groza komandas – Francija un Horvātija – spēlēs katra savās mājās, tātad divas pārējās – Spānija un Lietuva – tiks sadalītas starp Berlīnes un Rīgas grupām. ''Iespēja, ka pie mums brauc lietuvieši – 50 procenti. Savukārt Igaunijas izlase ir 6.grozā kopā ar Krieviju, Islandi un Nīderlandi, un izlozē iespēja izvilkt Igauniju ir tikai 25 procenti''.

Galīgā atbilde par partnervalsti jāsniedz nedēļas laikā.

EuroBasket’2015 dalībnieku sadalījums izlozes grozos, ņemot vērā 2013. gada EČ un 2014.gadā notikušā kvalifikācijas turnīra rezultātus (ar zvaigznīti atzīmētas komandas, kuras pārstāv rīkotājvalstis vai oficiāli jau iesaistītas partnerības programmā):

1.grozs: Francija*, Lietuva, Spānija, Horvātija*;

2.grozs: Slovēnija*, Ukraina, Serbija , Somija*;

3.grozs: Grieķija, Turcija, Latvija*, Bosnija un Hercegovina;

4.grozs: Polija, Beļģija, Maķedonija, Itālija;

5.grozs: Izraēla, Vācija*, Gruzija, Čehija;

6.grozs: Nīderlande, Islande, Krievija, Igaunija.

BNS