1dienas
19stundas
37minūtes
02sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Rīgas "Dinamo" noslēdz sadarbības līgumu ar HK "Liepāja"
Rīgas "Dinamo" hokejistus turpmāk varēs nosūtīt arī uz HK "Liepāja".

Rīgas "Dinamo" noslēdz sadarbības līgumu ar HK "Liepāja"

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" noslēdzis sportiskās sadarbības līgumu ar Latvijas hokeja virslīgā spēlējošo hokeja klubu HK "Liepāja", informēja "Dinamo" preses dienests.

Rīgas "Dinamo" noslēdz sadarbības līgumu ar HK "Li...

Noslēgtais līgums paredz sadarbību dažādās jomās, tajā skaitā arī spēlētāju ar divvirzienu līgumiem nosūtīšanu spēlēšanai Liepājā. Sadarbības līgums noslēgts līdz šīs sezonas beigām.

a/s "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis uzsver, ka Liepāja ir lielākais reģionālais Latvijas hokeja centrs pēc Rīgas, un Rīgas "Dinamo" ar hokeja komandām no šīs Kurzemes pilsētas ir sadarbojusies arī iepriekšējās sezonās. "Šī sadarbība vienmēr ir bijusi veiksmīga un abpusēji izdevīga. Liepājā ir labas hokeja tradīcijas un arī lieliska hokeja skola, kuras audzēkņi jau šobrīd spēlē mūsu kluba komandu sastāvos. Tādēļ uzskatu, ka no šī sadarbības līguma ieguvējas būs abas puses, un tas neapšaubāmi dos ieguldījumu arī kopējā Latvijas hokeja attīstībā," norāda Savickis.

Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks norāda, ka Liepājas pilsēta ir gandarīta par šādu Rīgas "Dinamo" izvēli. "Tā ir uzticēšanās jaunai komandai pilsētā ar stiprām hokeja tradīcijām. Tās neapšaubāmi ir jaunas iespējas, un es ceru, ka atsevišķu "Dinamo" spēlētāju iekļaušanās HK "Liepāja" sastāvā būs ne tikai svētki līdzjutējiem, bet arī labs paraugs un stimuls visiem bērnu un jaunatnes hokeja skolas audzēkņiem," skaidro Sesks.

HK "Liepāja" valdes priekšsēdētājs Kārlis Dreņģers novērtē, ka Rīgas "Dinamo" ir izvēlējies reģiona komandu par savu fārmklubu, tas ir būtiski hokeja attīstībai. "Ceram uz labu sadarbību un hokeja popularizēšanu valstī," piebilst liepājnieku komandas vadītājs.

HK "Liepāja" ir dibināts 2014. gada maijā, un šosezon tā piedalās Latvijas hokejā virslīgā. Komandas sastāvu pārsvarā veido Liepājas hokeja audzēkņi un tai ir visai ambiciozi mērķi. Iepriekšējos gados Liepājas hokeja flagmanis bija SK "Liepājas metalurgs", kas astoņas reizes izcīnīja Latvijas čempionu titulu, kā arī trīs sezonas bija Rīgas "Dinamo" fārmklubs. Pēc rūpnīcas "Liepājas metalurgs" bankrota pārstāja darboties arī komanda.