2014. gada 29. oktobris, 22:01

"VEF Rīga" basketbolisti viesos Sanktpēterburgā piekāpjas "Zenit" komandai

Jauns.lv

Basketbola klubs "VEF Rīga" trešdien izbraukumā piedzīvoja zaudējumu Eiropas kausa (EK) mačā ar rezultātu 70:84 pret Sanktpēterburgas "Zenit" komandu, liecina rīkotāju informācija.

Rīdzinieku sastāvā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Džeralds Robinsons, 14 punktus pievienoja Mareks Mejeris, kurš izcīnīja arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, Jānis Timma sakrāja astoņus punktus, bet Ingus Jakovičs sameta septiņus punktus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles.

Mača pirmajā puslaikā Robinsons guva 14 punktus, taču rīdzinieki pārtraukumā devās iedzinējos ar 14 punktu starpību - 37:51. Arī otrajā puslaikā "VEF Rīga" nespēja atspēlēties, turklāt rezultāta starpība trešajā ceturtdaļā palielinājās.

Rīdziniekiem šis bija otrais zaudējums trīs mačos D apakšgrupā, savukārt "Zenit" izcīnīja pirmo panākmu trīs spēlēs.

"VEF Rīga" nākamo spēli EK aizvadīs 5.novembrī izbraukumā pret Stambulas "Bešiktaš", bet pirms tam 3.novembrī savā laukumā rīdzinieki VTB Vienotās basketbolas līgas turnīrā uzņems komandas bijušo spēlētāju Kasparu Bērziņu un Samāras "Krasnije Krilja" vienību.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" pirmajā mačā EK turnīrā D grupā viesos ar 65:94 piekāpās Maskavas apgabala "Himki", bet otrajā spēlē rīdzinieki mājās uzveica Ungārijas klubu Solnokas "Olaj" ar rezultātu 71:61.

Eiropas kausā grupu turnīra pirmajā kārtā komandas sešās grupās pa sešām aizvadīs divu apļu cīņas, bet nākamajā kārtā iekļūs pa četrām labākajām no katras grupas. Rīdzinieku mērķis ir tikt otrajā grupu kārtā.

EK spēle:

Sanktpēterburgas "Zenit" - "VEF Rīga" 84:70 (23:17, 28:20, 19:10, 14:23)

Rezultatīvākie: Robinsons 17, Mejeris 14, Timma 8, Jakovičs 7

BNS