Citi sporta veidi

Latvijas kamaniņu braucēji sekmīgi kvalificējas PK pirmā posma pamatsacensībām

Jauns.lv

Četri braucēji, trīs braucējas un abi divnieki startēs pirmajā posmā Pasaules kausa (PK) izcīņā kamaniņu sportā, kas šī8s nedēļas nogalē risināsies Īglsas trasē Austrijā, aģentūru BNS informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Latvijas kamaniņu braucēji sekmīgi kvalificējas PK...

Piektdien notikušajās Nāciju kausa sacensībās, Artūrs Dārznieks bija ceturtais, bet Riks Kristens Rozītis 18. vietā 41 braucēja konkurencē. Viņi kvalificējās pirmajam posmam, kurā braukt automātiski tiesības bija ieguvuši Kristaps Mauriņš un Inārs Kivlenieks.

Elīza Tīruma bija otrā, Ulla Zirne - vienpadsmitā sieviešu sacensībās Nāciju kausā, kurā juniores Kendija Aparjode un Alise Evelīna Mitkus ieņēma attiecīgi 14. un 28. vietā no 34 sportistēm. Tīruma, Zirne un Aparjode kvalificējās PK posmam.

Abas divnieku ekipāžas Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš līdzīgi kā Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš vieniniekos startē spēcīgāko sportistu grupā un PK posma pamatsacensībām jau bija kvalificējušies automātiski.

Nāciju kausā startē sportisti, kas pēc reitinga tabulas nav iekļauti spēcīgāko sportistu grupā, kas automātiski kvalificējušies PK pamatsacensībām.

PK posms sāksies sestdien ar startu dāmu konkurencē, bet pēc tam seko sacensības divniekiem. Svētdien uz startu dosies vīri, kam sekos Sprinta kauss, kur katrā no grupām startēs 15 spēcīgākie sportisti.

Sprinta kausā šoreiz laika atskaite tiks ņemta nevis no starta vietas, bet gan 100 metrus pēc starta. Vīru konkurencē tas nozīmē, ka laika skaitīšana sāksies pie trešās virāžas, bet dāmu konkurencē no sestās virāžas. Lai attīstītu sporta veidu, šādas sacensības pagājušajā gadā tika ieviestas kā jaunievedums, kurš tiek papildināts.

BNS