Ķēniņam piespēle uzvaras vārtu guvumā AHL čempionāta spēlē
Ronalds Ķēniņš šosezon 28 spēlēs AHL guvis piecus vārtus un atdevis piecas rezultatīvas piespēles.
Hokejs
2014. gada 27. decembris, 11:35

Ķēniņam piespēle uzvaras vārtu guvumā AHL čempionāta spēlē

Jauns.lv

Rezultatīvas piespēles attiecīgi Amerikas Hokeja līgas (AHL) un Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) regulārā čempionāta spēlēs piektdien iekrāja latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš un aizsargs Ralfs Freibergs.

Ķēniņa pārstāvētā Jūtikas "Comets" komanda AHL turnīrā ar 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) savā laukumā uzvarēja Adirondakas "Flames" vienību, bet latvietis piedalījās uzvaru nesošo vārtu guvumā trešās trešdaļas astotajā minūtē. Viņa klubs uzvarējis pēdējās trīs spēlēs pēc kārtas.

Uzbrucējs maču noslēdza ar diviem metieniem pa vārtiem, divām noraidījuma minūtēm un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šīs sezonas 28 spēlēs Ķēniņš iekrājis piecus vārtu guvumus un piecas rezultatīvas piespēles.

Desmito uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Sirakjūsas "Crunch" komanda, kurā spēlē vārtsargs Kristers Gudļevskis, ar 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 1:0) savā laukumā pagarinājumā pārspējot Olbani "Devils". Aizvadījis trīs spēles pēc kārtas, latvietis šoreiz palika uz rezervistu soliņa, bet vietu "Crunch" vārtos ieņēma iepriekš uz Nacionālo hokeja līgu (NHL) izsauktais krievs Andrejs Vasiļevskis, kurš tika galā ar 31 no 33 metieniem.

Šosezon Gudļevskis piedalījies 15 AHL čempionāta spēlēs, kuru laikā izcīnījis 11 uzvaras. Viņš caurmērā katrā no šiem mačiem savos vārtos ielaidis 2,69 ripas un atvairījis 90,7% pretinieku metienu.

"Crunch" komanda zaudējumus nav piedzīvojusi kopš 28.novembra.

AHL Rietumu konferences un visas līgas līdere ar 45 punktiem 30 spēlēs ir "Comets" komanda, bet "Crunch" ar 43 punktiem saglabājusi Austrumu konferences otro vietu.

Tikmēr ECHL turnīrā Freibergs pie rezultatīvas piespēles ticis otrajā mačā pēc kārtas, palīdzot Ontario "Reign" komandai izbraukumā ar 5:4 (0:2, 3:2, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēt Aidaho "Steelheads" hokejistus.

Latvietis piedalījās komandas pirmajos gūtajos vārtos, kad otrās trešdaļas piektajā minūtē rezultāts kļuva 1:2. Viņš gan maču noslēdza ar dalītu sliktāko lietderības koeficientu komandā (-2).

Freibergs 23 mačos izcēlies ar diviem vārtu guvumiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Pie uzvaras tikusi arī uzbrucēja Vitālija Pavlova pārstāvētā Kolorado "Eagles" komanda, kas savā laukumā ar 4:3 (2:0, 1:2, 1:1) pārspēja Jūtas "Grizzlies", bet Pavlovs izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Citviet attiecīgi Stoktonas "Thunder" un Talsas "Oilers" komandu pieteikumā nebija uzbrucēja Roberta Lipsberga un aizsarga Ričarda Birziņa, bet viņu pārstāvētās vienības piedzīvoja zaudējumus.

"Oilers" komanda bez uzvarām ir jau sešos mačos pēc kārtas.

Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Reign" ar 35 punktiem 30 cīņās ieņem trešo vietu, "Eagles" ar 34 punktiem 27 mačos atrodas piektajā vietā, bet "Oilers" ar 29 punktiem 30 cīņās ir trīs pozīcijas zemāk. Savukārt "Thunder" ar 25 punktiem atrodas 12.pozīcijā.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA