"Riga" telpu futbolisti UEFA Čempionu līgā iekļūst elites kārtā
foto: Igors Timofejevs/Riga Futsal Club
"Riga" futzālisti sasnieguši Čempionu līgas Elites kārtu.
Futbols

"Riga" telpu futbolisti UEFA Čempionu līgā iekļūst elites kārtā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas čempione telpu futbolā "Riga" sestdien Serbijā izcīnīja uzvaru arī trešajā UEFA Čempionu līgas pamatkārtas mačā un nodrošināja vietu elites kārtā.

"Riga" telpu futbolisti UEFA Čempionu līgā iekļūst...

"Riga" izšķirošajā mačā ar 5:1 (2:0) uzvarēja Serbijas vienību Banjicas FON un ieņēma pirmo vietu grupā, nodrošinot vietu elites kārtā. Jau otrajā minūtē pirmos "Riga" vārtus guva Dilans Vargass, bet 19.minūtē pārsvaru dubultoja Seržinju. Otrajā puslaikā pēc spēlētām nepilnām desmit minūtēm 3:0 panāca Taless Flauzinu. Serbijas vienība samazināja deficītu līdz diviem gūtiem vārtiem, taču 36.minūtē trīs vārtu pārsvaru atjaunoja Anhels Klaudinjo.  Mazāk kā minūti līdz pamatlaika beigām ar precīzu sitienu vēl izcēlās Vandesons Silva, rezultātam kļūstot 5:1 par labu rīdziniekiem.

Trešdien Latvijas čempioni ar 5:1 pārspēja Ziemeļmaķedonijas klubu Skopjes "Forca", bet ceturtdien ar 3:1 apspēlēja Nīderlandes vienību Rūrmondas "Tigers". "Riga" telpu futbolisti šajā sezonā UEFA Čempionu līgas turnīrā iesaistās no pamatkārtas.

Rīdzinieki šo sezonu ir sākuši ar izcīnītu Latvijas Superkausu, bet "Optibet" Latvijas telpu futbola virslīgā ar četrām uzvarām četrās spēlēs ir pirmajā vietā. Ziemeļmaķedonijas vienībai Čempionu līgā bija jāpiedalās priekšsacīkstēs, kur "Forca" ar trim uzvarām mačos ar Melnkalnes, Īrijas un Andoras komandām izcīnīja pirmo vietu.

Elites kārtu sasniedza tikai grupas uzvarētāja. Elites kārtā novembra beigās un decembra sākumā tiks noskaidrotas četras finālturnīra dalībnieces. Pagājušās sezonas Čempionu līgas turnīrā "Riga" tika līdz elites kārtai Jelgavā, kur tikai zaudējums pēdējā kārtā cīņā ar "Barcelona", kas vēlāk tika līdz finālam, liedza iekļūt finālčetriniekā.