Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Rihards Lomažs ar zaudējumu atgriežas Turcijas klubā "Yukatel Merkezefendi"
foto: Ieva Leiniša/LETA
Latvijas izlases aizsargs Rihards Lomažs Turcijas čempionāta spēlē jau devās laukumā Denizli vienības rindās.
Basketbols

Rihards Lomažs ar zaudējumu atgriežas Turcijas klubā "Yukatel Merkezefendi"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Rihards Lomažs pievienojies Turcijas čempionātā komandai Denizli "Yukatel Merkezefendi", vēsta Turcijas klubs.

Rihards Lomažs ar zaudējumu atgriežas Turcijas klu...

Sestdien Lomažs Turcijas čempionāta spēlē jau devās laukumā Denizli vienības rindās, "Yukatel Merkezefendi" mājās ar 72:86 (15:12, 16:22, 17:24, 24:28) zaudējot Stambulas "Bešiktaš".

Latvijas basketbolists spēlēja 26 minūtes un 13 sekundes un, realizējot divus no trijiem divu punktu metieniem, vienu no trijiem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem, guva astoņus punktus. Viņš arī izcēlās statistikā ar trīs atlēkušajām bumbām, četrām rezultatīvām piespēlēm, vienu pārtvertu bumbu, divām kļūdām un divām piezīmēm, noslēdzot maču ar +/- rādītāju -11 un efektivitātes koeficientu desmit.

Pēc ceļgala krustenisko saišu savainojuma sadziedēšanas Lomažs pagājušo sezonu sāka "Yukatel Merkezefendi" rindās un 12 spēlēs vidēji guva 14,7 punktus, izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas un sakrāja 2,3 rezultatīvas piespēles.

Pagājušās sezonas vidū latvietis pārcēlās uz Itālijas A sēriju, papildinot Boloņas "Virtus" rindas, un Eirolīgā viņš devās laukumā astoņos mačos, aizvadot astoņas cīņas arī Itālijas A sērijā.

2022./2023.gada sezonas ievadā Lomažs pārstāvēja Spānijas klubu Saragosas "Casademont", bet rudenī pirms izlašu pārtraukuma abu pušu ceļi šķīrās, latvietim pārceļoties uz Vācijas bundeslīgas komandu Oldenburgas EWE.

Savukārt sezonu pirms tam viņš pārstāvēja "Yukatel Merkezefendi" komandu, bet pirms pārcelšanās uz Turciju Lomažs kopš 2019.gada pārstāvēja ULEB Eirolīgā spēlējošo Francijas klubu Vilērbānas ASVEL. Tāpat pievienošanās Turcijas klubam 2021.gadā pusi sezonas aizvadīja Vācijas komandā "Gottingen".