Daugaviņa vārti nepalīdz Maskavas "Dinamo" komandai uzvarēt
Daugaviņš precīzi meta trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām, realizējot "Dinamo" komandas skaitlisko vairākumu.
Hokejs

Daugaviņa vārti nepalīdz Maskavas "Dinamo" komandai uzvarēt

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš otrdien guva vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, tomēr viņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda, ko trenē Latvijas speciālisti Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:1) savā laukumā piekāpās Toljati "Lada" vienībai.

Daugaviņa vārti nepalīdz Maskavas "Dinamo" komanda...

Cīņas gaitā "Lada" izvirzījās vadībā ar 2:0. Daugaviņš, spēlējot vairākumā, rezultāta starpību samazināja trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām, tomēr neko vairāk maskaviešiem neizdevās panākt.

Daugaviņš šoreiz nospēlēja 13 minūtes un 40 sekundes, izpildīja piecus metienus, kā arī uzvarēja divos no četriem iemetieniem.

Tikmēr Karsums laukumā pavadīja 14 minūtes un 15 sekundes, kuru laikā zaudēja visos četros iemetienos, kuros piedalījās, izpildīja trīs spēka paņēmienus un pats bloķēja divus metienus.

Karsums šīs sezonas 43 spēlēs izcēlies ar astoņiem vārtu guvumiem un 13 rezultatīvām piespēlēm, kamēr Daugaviņš iemetis 18 vārtus un veicis 15 rezultatīvas piespēles, kas viņam joprojām ļauj saglabāt komandas rezultatīvākā hokejista godu.

Pie ceturtās uzvaras pēc kārtas tika Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komanda, kas izbraukumā ar 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0) ilgā pēcspēles metienu sērijā pārspēja "Soči" spēlētājus.

Pēcspēles metienu sērija noslēdzās vien desmitajā sērijā, "Ņeftehimik" izcīnot panākumu ar 2:1. Uzvaru nesošos vārtus guva Andrejs Mņihovičs.

Pujacs šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 57 sekundes, veicot vienu nesekmīgu metienu pa pretinieku vārtiem, izpildot trīs spēka paņēmienus un bloķējot vienu pretinieku raidījumu.

Kopš Pujaca pievienošanās "Ņeftehimik" komanda uzvarējusi septiņās no deviņām aizvadītajām spēlēm, tomēr no izslēgšanas cīņu zonas tā Austrumu konferencē joprojām atpaliek par septiņiem punktiem.

Savukārt septīto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienība, kas savā laukumā ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja spēcīgajai Sanktpēterburgas SKA komandai. "Bullīšu" sērijā SKA guva panākumu ar 2:1, izšķirošos vārtus iemetot Artēmijam Panarinam.

Šajā gadā "Torpedo" komanda joprojām ir bez uzvarām, turklāt divreiz piekāpusies arī savai tiešajai konkurentei kopvērtējumā Rīgas "Dinamo".

Panākumu otrdien guva cita Rīgas "Dinamo" tiešā konkurente un nākamā pretiniece Čerepovecas "Severstaļ", kas ar 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) savā laukumā pārspēja Somijas vienību Helsinku "Jokerit". Abus vārtus "Severstaļ" otrajā trešdaļā guva nepilnu divu minūšu laikā, izceļoties Jevgēņijam Monsam un Dmitrijam Kagarļickim.

Vienu punktu ieguva arī vēl viena rīdzinieku konkurente Podoļskas "Vitjaz", kas ar 3:4 (2:2, 0:1, 1:0, 0:1) savā laukumā pagarinājumā zaudēja Hantimansijskas "Jugra". "Vitjaz" sastāvā divus vārtus guva zviedrs Mario Kempe, bet uzvaras vārtus pagarinājumā iemeta Ņikita Gusevs.

Kā zināms, pati Rīgas "Dinamo" komanda otrdien izbraukumā pārliecinoši ar 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) piekāpās līgas līderei Maskavas CSKA.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 111 punktiem 47 spēlēs joprojām ir CSKA, bet tai ar 105 punktiem seko SKA. Savukārt Maskavas "Dinamo" ar 94 punktiem 47 spēlēs atrodas ceturtajā pozīcijā, par pieciem punktiem atpaliekot no "Jokerit".

Cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā pa 64 punktiem pašlaik ir astotajā un devītajā pozīcijā esošajām "Vitjaz" un "Torpedo" komandām, kurām ar 62 punktiem seko Rīgas "Dinamo" un tās ceturtdien gaidāmā pretiniece "Severstaļ".

LETA, Foto: All Over Press