Olimpisko spēļu medaļu kopvērtējumā ASV joprojām vadībā - to kontā jau 33 zelta medaļas
foto: Alex Whitehead/SWpix.com/Shutterstock/ Vida Press
Amerikāņu kontā ir 33 augstākā kaluma medaļas.
Citi sporta veidi
2024. gada 10. augustā, 09:51

Olimpisko spēļu medaļu kopvērtējumā ASV joprojām vadībā - to kontā jau 33 zelta medaļas

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Pēc Parīzes olimpisko spēļu 14.dienas sacensībām medaļu vērtējuma līderpozīcijā joprojām ir ASV.

Olimpisko spēļu medaļu kopvērtējumā ASV joprojām v...

Amerikāņi piektdien izcīnīja vēl trīs zelta godalgas un tagad viņu kontā ir 33 augstākā kaluma medaļas, kā arī pa 39 sudraba un bronzas godalgām.

Arī kopvērtējuma otrajā vieta esošai Ķīnai ir 33 zelta medaļas, tomēr krietni mazāk sudraba (27) un bronzas (23) godalgu.

Trešo pozīciju ar 18 zelta, 16 sudraba un 14 bronzas godalgām saglabā Austrālija, bet uz ceturto vietu pakāpusies Japāna, kuras kontā 16 zelti, astoņi sudrabi un 13 bronzas.

Piektā kopvērtējumā ir Lielbritānija, kurai ir 14 zelta medaļas, 20 sudrabi un 23 bronza, bet labāko sešinieku noslēdz mājiniece Francija ar 14 zeltiem, 20 sudrabiem un 22 bronzām.

Visvairāk medaļu - 111 - izcīnījuši ASV sportisti, Ķīnai ir 83 godalgas, Lielbritānijai ir 57 medaļas, bet mājiniekiem francūžiem - 56.

Vismaz vienu medaļu izcīnījuši 85 valstu pārstāvji, kā arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) bēgļu komanda, bet no Baltijas valstīm pie godalgām tikusi vien Lietuva, kuras kontā ir divi sudrabi un divas bronzas. 

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.