1dienas
19stundas
31minūtes
32sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Alekna labo tēva sasniegto olimpisko rekordu un izcīna Lietuvai trešo medaļu
foto: AFP/Scanpix
Second placed Lithuania's Mykolas Alekna celebrates after the men's discus throw final of the athletics event at the Paris 2024 Olympic Games at Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, on August 7, 2024. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
Citi sporta veidi

Alekna labo tēva sasniegto olimpisko rekordu un izcīna Lietuvai trešo medaļu

Jauns.lv / LETA

Lietuvas diska metējs Mīkols Alekna ar 69,97 metru tālu raidījumu olimpiskajās spēlēs izcīnījis otro vietu, sagādāja Lietuvai trešo medaļu šajās olimpiskajās spēlēs.

Alekna labo tēva sasniegto olimpisko rekordu un iz...

Alekna uz brīdi kļuva arī par olimpisko rekordistu, par astoņiem centimetriem labojot sava tēva Virgīlija Aleknas 2004. gada sasniegumu.  Tomēr pēc ceturtā mēģinājumā viņam nācās piekāpties jamaikietim Rodžem Stonam, kas disku raidīja tieši 70 metru attālumā. Stons šajā disciplīnā savai valstij izcīnīja pirmo medaļu olimpisko spēļu vēsturē.

Trešo vietu ar 69,31 metru tālu metienu izcīnīja austrālietis Metjū Denijs. Otrs Lietuvas dalībnieks finālā Andrjus Gudžus ar 66,55 metriem ieņēma astoto vietu.

No Baltijas valstīm pie godalgām ir tikusi vien Lietuva, kuras kontā ir arī divas bronzas medaļas, ko sagādāja airētāja Viktorija Senkute un vīriešu 3x3 basketbola izlase.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.