Treka riteņbraukšanā komandu iedzīšanas sacensībās triumfē Austrālija
foto: EPA/Scanpix
Olimpiskajās spēlēs Tokijā Austrālijas izlase izcīnīja bronzu.
Citi sporta veidi
2024. gada 7. augustā, 22:10

Treka riteņbraukšanā komandu iedzīšanas sacensībās triumfē Austrālija

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Austrālijas treka izlase - Olivers Bledins, Sems Velsfords, Konors Lihijs un Kelands O'Braiens - Parīzes olimpisko spēļu komandu iedzīšanas sacensībās izcīnījuši zeltu.

Treka riteņbraukšanā komandu iedzīšanas sacensībās...

Austrālijas sportisti finālā finišēja trijās minūtēs un 42,067 sekundēs, pēc bronzas medaļām pirms trim gadiem Tokijā kļūstot par čempioniem. Pirms trim gadiem komandā bija Velsfords un O'Braiens. Sudraba medaļu izcīnīja Lielbritānija, kuras kvartets finišēja trijās minūtēs un 44,394 sekundēs. Bronzas medaļas izcīnīja Tokijas spēļu čempioni itālieši, kuri distanci veica trijās minūtēs un 44.197 sekundēs, par 2,059 sekundēm apsteidzot Dāniju.

Tikmēr ASV treka riteņbraucējas Dženifera Valente, Lilija Viljamsa, Kloja Daigerte un Kristena Folknere trešdien uzvarēja sieviešu komandu iedzīšanas sacensībās.

ASV sportistes finālā finišēja četrās minūtēs un 4,306 sekundēs, pēc bronzas medaļām pirms trim gadiem Tokijā kļūstot par čempionēm. Pirms trim gadiem komandā bija Daigerte, Valente un Viljamsa. Valente šajā disciplīnā bija otrā Riodežaneiro spēlēs 2016. gadā, bet pirms trim gadiem Tokijā kļuva par olimpisko čempioni omniumā. Arī Daigertei ir Rioežaneiro spēļu sudraba medaļa, kā arī Parīzē nopelnīta bronzas medaļa individuālajā braucienā šosejas riteņbaukšanā. Savukārt Folknere Parīzē uzvarēja arī šosejas riteņbraukšanas grupas braucienā. Sudraba medaļu izcīnīja Jaunzēlande, finišējot 0,621 sekundi aiz čempionēm. Bronzas medaļas izcīnīja Tokijas spēļu vicečempiones britu riteņbraucējas, kuras distanci veica četrās minūtēs un 6,382 sekundēs, par 2,579 sekundēm apsteidzot Itāliju.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.