Pēc izteikuma, ka vēlas izrēķināties ar arābiem, no Francijas izlases atskaita regbistu
foto: AP/Scanpix
Francijas regbija izlases aizsargs Melvins Žaminē.
Citi sporta veidi

Pēc izteikuma, ka vēlas izrēķināties ar arābiem, no Francijas izlases atskaita regbistu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Francijas regbija izlases aizsargs Melvins Žaminē svētdien pēc rasistiska video parādīšanās sociālajos medijos atskaitīts no valstsvienības, vēsta Francijas Regbija federācija (FFR).

Pēc izteikuma, ka vēlas izrēķināties ar arābiem, n...

Žaminē Francijas izlasē aizvadījis 20 mačus, pēdējā no tiem sestdien nākot laukumā uz maiņu cīņā ar Argentīnu.

"Apsolu, ka pirmajam arābam, kurš man gadīsies ceļā, iesitīšu ar galvu," lietotnē "Instagram" redzamajā video sacīja 25 gadus vecais regbists.

Žaminē sestdien mačā pret Argentīnu laukumā bija septiņas minūtes un izpildīja soda sitienu, palīdzot Francijas izlasei uzvarēt ar 28:13. "Francijas Regbija federācija nosoda Melvina Žaminē komentārus sociālajos medijos pārraidītajā video," paziņoja FFR. "Šādi komentāri ir pilnīgi nepieņemami un ir pretrunā ar mūsu sporta pamatvērtībām. Žaminē ir izslēgts no Francijas izlases, kas pašlaik atrodas Argentīnā, un ir pametis to."

Tikmēr pats Žaminē atvainojies par izteikumiem un lūdzis piedošanu. "Rasisms visās tā formās ir nepieņemams un ir pretrunā visam, kam es ticu," pēc atskaitīšanas no izlases sacīja aizsargs. "Es saprotu, par ko FFR mani sodījusi, un piekrītu viņu pozīcijai izgaismot šo incidentu."

Francijai tūrē vēl jāaizvada mačs trešdien ar Urugvaju tās laukumā Montevideo un Argentīnu tās mājvietā Buenosairesā.

Tēmas