Šilova konkurents Desmits pārceļas uz Dalasas "Stars"
foto: Just Pictures/Sipa USA/ Vida Press
Kesijs Desmits ASV hokeja izlase vārtos bija 2023. gada pasaues čempionāta bronzas mačā, kurā Latvija bija pārāka ar 4:3 papildlaikā.
Hokejs
2024. gada 2. jūlijā, 11:26

Šilova konkurents Desmits pārceļas uz Dalasas "Stars"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latviešu vārtsarga Artūra Šilova komandas biedrs un konkurents Keisijs Desmits no Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras "Canucks" pārcēlies uz Dalasas "Stars" vienību.

Šilova konkurents Desmits pārceļas uz Dalasas "Sta...

Kā pirmdien pavēstīja "Stars" ģenerālmenedžeris Džims Nills, līgums ar 32 gadus veco vārtsargu Desmitu parakstīts uz trim sezonām par kopējo summu trīs miljoni ASV dolāru (2,79 miljoni eiro).

Aizvadītajā sezonā Desmits laukumā devās 29 spēlēs regulārajā čempionātā, tiekot pie 12 uzvarām, vienas "sausās" spēles, 89,6% atvairīto metienu un vidēji 2,89 zaudētiem vārtiem mačā. Stenlija kausa izcīņā viņam divās spēlēs viena uzvara, 2,02 zaudēti vārti un 91,1% atvairīto metienu.

Kopumā NHL karjeras laikā Desmits aizvadījis 163 regulārā čempionāta spēles "Canucks" un Pitsburgas "Penguins" rindās, atvairījis 90,9% metienu un vidēji zaudējis 2,82 vārtus. Vārtsarga rēķinā arī desmit "sausās" spēles.

Jau vēstīts, ka "Canucks" svētdien vārtsargam Šilovam izteica kvalifikācijas līguma piedāvājumu, kas nenozīmē līguma slēgšanu, bet gan to, ka komandai tiek dotas pirmpirkuma tiesības vai drafta izvēles kompensācija, ja spēlētājs paraksta vienošanos ar citu komandu.

Šilovam pēc šīs sezonas ir ierobežoti brīvā aģenta statuss. Jau ziņots, ka "Canucks" pagājušajā nedēļā uz diviem gadiem pagarināja līgumu ar Latvijas uzbrucēju Teodoru Bļugeru, vienojoties par 3,6 miljonu ASV dolāru (3,37 miljoni eiro) lielu līgumu.