Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Bruins" aizmaina vārtsargu Ulmarku uz "Senators"
foto: AP/Scanpix
"Bruins" aizmaina Ulmarku uz "Senators".
Hokejs

"Bruins" aizmaina vārtsargu Ulmarku uz "Senators"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bostonas "Bruins" pirmdien aizmainīja vārtsargu Līnusu Ulmarku uz Otavas "Senators".

"Bruins" aizmaina vārtsargu Ulmarku uz "Senators" ...

"Bruins" maiņas darījumā pretī saņēma vārtsargu Jonasu Korpisalo, uzbrucēju Marku Kasteliku un šī gada drafta pirmās kārtas izvēli.

Ulmarks, kurš Bostonā pavadīja trīs sezonas, šosezon 40 pamatturnīra mačos caurmērā ielaida 2,57 ripas un atvairīja 91,5% metienu un divās Stenlija kausa izcīņas spēles atzīmējās ar vidēji ielaistām 3,9 ripām un atvairītiem 88,6% metienu.

Savukārt pagājušajā sezonā viņš saņēma NHL sezonas labākā vārtsarga balvu jeb Vezinas trofeju. 

Korpisalo pagājušajā sezonā tika aizmainīts no Elvja Merzļikina pārstāvētās Kolumbusas "Blue Jackets" un šosezon "Senators" rindās viņš 55 mačos atzīmējās ar vidēji ielaistiem 3,27 vārtiem un atvairītiem 89% ripu. Tikmēr Kasteliks, aizvadot Otavas komandā trešo sezonu, 63 spēlēs iekrāja desmit (5+5) rezultativitātes punktus.

"Bruins" šosezon Stenlija kausa izcīņā izstājās Austrumu konferences pusfinālā, ar 2-4 atzīstot nākamās čempiones Floridas "Panthers" pārākumu, bet "Senators" neiekļuva izslēgšanas spēlēs.