Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Basketbols

Mūžībā devies NBA leģenda Bils Voltons: viņš lika cilvēkiem smaidīt

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Pirmdien 71 gada vecumā pēc ilgas cīņas ar vēzi mūžībā devās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģenda, divkārtējais NBA čempions Bils Voltons, kuru uzskata par vienu no visu laiku izcilākajiem un daudzpusīgākajiem centra spēlētājiem.

Mūžībā devies NBA leģenda Bils Voltons: viņš lika ...

Savā spēlētāja karjerā viņš izcīnīja divus Nacionālā koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempiona titulus, bet NBA čempiona titulus izcīnīja 1977. gadā ar Portlendas “Trailblazers” un 1986. gadā ar Bostonas “Celtics”, 1977. gadā kļūstot par NBA fināla vērtīgāko spēlētāju, bet 1978. gadā kļūstot par NBA regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju. Viņa 32. numuru Portlendas klubā vairs neviens spēlētājs nelietos.

1993. gadā viņu iekļāva NBA Slavas zālē, 1996. gadā NBA viņu iekļāva savā 50 visizcilāko spēlētāju sarakstā, bet 2021. gadā par godu līgas 75 gadu jubilejai — 75 visizcilāko spēlētāju sarakstā.

Pēc basketbolista karjeras noslēguma viņš darbojās par komentētāju, ar savu labvēlīgo attieksmi, asprātību, intelektu un neviltoto interesi par citiem izpelnoties milzīgu cieņu. Ne mazāku apbrīnu izpelnījās viņa kaisle uz mūziku, jo īpaši fanošana par roka leģendām “Grateful Dead”, viņš savulaik apgalvoja, ka bijis vairāk nekā 800 grupas koncertos visā pasaulē.

Interesanti, ka viņa dēls Lūks arī kļuva par divkārtējo NBA čempionu Losandželosas “Lakers” sastāvā 2009. un 2010. gadā, bet kā trenera Stīva Kera palīgs sekmēja Goldensteitas “Warriors” triumfu 2015. gadā.