foto: Publicitātes
"Āķis bija lūpā." Kā Francis Lācis nokļuva 3x3 basketbolā, un kāda ķīmija šobrīd valda izlases sastāvā
Francis Lācis radio studijā.
Basketbols
2024. gada 29. aprīlis, 16:49

"Āķis bija lūpā." Kā Francis Lācis nokļuva 3x3 basketbolā, un kāda ķīmija šobrīd valda izlases sastāvā

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Pavisam nesen olimpisko ceļazīmi izcīnīja Latvijas 3x3 basketbola izlase, kuras sastāvā spēlē arī basketbolists Francis Lācis. Viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, Lācis pastāsta, kā nokļuvis 3x3 basketbolā, kāda loma bijusi trenerim viņa dzīvē un kāda ķīmija šobrīd valda izlases sastāvā.

Taujāts par to, kā no ierastā basketbola nokļuvis 3x3 basketbolā, raidījuma vadītājam Paulam Timrotam, Lācis norāda, ka par to paldies jāsaka trenerim Raimondam Feldmanim un 3x3 koordinatoram Kristapam Gotfrīdam. "Es spēlēju savu pirmo profesionālo sezonu Nīderlandē, un viņi mani uzrunāja, - vai man būtu interese, jo kaut kad pa vasarām es biju spēlējis 3x3 basketbolu," viņš stāsta.

foto: Publicitātes
Francis Lācis radio studijā.

"Uzaicināja, teica, ka viņi mani kaut kā redz, un es saliku visus plusus, mīnusus, redzēju, cik objektīvi man ir tikt, teiksim, lielajā izlasē uz nākamo Pasaules kausu, olimpiskajām spēlēm," atminas Lācis. "Redzot, ka tā konkurence uz 3x3 komandu varbūt ir nedaudz mazāka, tad es kaut kādā ziņā piekritu, aizbraucu uz treniņnometni pēc sezonas, tiku sastāvā uz Pasaules kausu - uzreiz medaļas, iespējams, ka pat pārāk labs starts priekš tādas pirmās ienākšanas 3x3 basketbolā. Āķis bija lūpā - biju noķēris to azartu. Jā, no tā man nostādīja, ka tā prioritāte paliek 3x3, un mērķis ir tikt uz olimpiādi."

foto: Publicitātes
Francis Lācis radio studijā.

Par treneri Feldmani, kurš sekojis līdzi Lāča gaitām gan ASV, gan sezonai Nīderlandē, basketbolists teic: "Viņu es tiešām varu saukt par tādu savu treneri." Uz jautājumu par to, kādas kvalitātes ir svarīgas 3x3 basketbolā, Lācis stāsta: "Baigi svarīga ir tā ķīmija savā starpā starp spēlētājiem. Un trenerim tas darbs ir atrast tos pareizos cilvēkus ar kaut kādām īpašībām laukumā, ka viņiem sapas. Man liekas, ka ķīmija šobrīd komandā ir izveidojusies ļoti laba. Par to paldies trenerim."