foto: AP/Scanpix
Nellija Korda atkārto neticamu sieviešu golfa rekordu
Nellija Korda turpina lielisku rezultātu virkni.
Citi sporta veidi
2024. gada 22. aprīlis, 12:49

Nellija Korda atkārto neticamu sieviešu golfa rekordu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

ASV golfere Nellija Korda svētdien atkārtoja Sieviešu profesionālā golfa asociācijas (LPGA) rekordu, triumfējot piektajā turnīrā pēc kārtas.

25 gadus vecā ASV spēlētāja nepārspēta palika "Chevron Championship", četras kārtas veicot ar 275 sitieniem un par diviem sitieniem atsteidza zviedrieti Maju Starku.

Šis Kordai bija otrais "major" tituls, pirmo izcīnot 2021. gada sieviešu "PGA Championship" turnīrā.

Par uzvaru turnīrā Korda tika pie naudas balvas 1,2 miljonu ASV dolāru apmērā (1,13 miljoni eiro), kamēr Starka samierinājās ar 666 834 ASV dolāriem. Dalītu trešo vietu, no čempiones atpaliekot par trim sitieniem, ieņēma Lorēna Koglina no ASV un kanādiete Brūka Hendersone, katra tiekot pie 428 926 ASV dolāriem.

Tagad Korda uzvarējusi jau piecos turnīros pēc kārtas, atkārtojot Nensijas Lopesas 1978.gadā un Annikas Sērenstamas 2004./2005.gadā sasniegto rekordu.

Nellija Korda ir savulaik izcilā čehu tenisista Petra Kordas (1996. gada Australian Open vienspēļu uzvarētājs, 1998. gadā bijis pasaules ranga vicelīderis) un tenisistes Reginas Rajkhrtovas (WTA rangā augstākā pozīcija - 26. vieta) meita. Viņas māsa Džesika arī ir profesionāla golfa spēlētāja, bet brālis Sebastjans viens no šā brīža labākajiem ASV tenisistiem.