foto: Paula Čurkste/LETA
"VEF Rīga" basketbolisti cīņā par Latvijas-Igaunijas līgas bronzas medaļām uzvar "Ventspili"
"VEF Rīga" ar bronzas medaļām
Basketbols
2024. gada 19. aprīlis, 21:32

"VEF Rīga" basketbolisti cīņā par Latvijas-Igaunijas līgas bronzas medaļām uzvar "Ventspili"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"VEF Rīga" komanda piektdien Rīgā "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) bronzas spēlē ar rezultātu 84:76 (25:22, 18:17, 19:17, 22:20) pārspēja savu principiālo pretinieci "Ventspili", uzvaru nodrošinot mača pēdējās minūtēs.

"VEF Rīga" komandā rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Šons Paipss, 16 punkti un sešas rezultatīvas piespēles bija Robertam Blūmam, 13 punkti un 17 atlēkušās bumbas bija Arnaldo Toro Baream, 12 punktus guva Gregorijs Vitingtons, bet 11 punkti bija Mārim Gulbim.

Ventspilniekiem ar 26 punktiem izcēlās Artūrs Ausējs, 19 punktus guva Išmaels El-Amins, bet 12 punkti bija Linardam Jaunzemam.

No pirmās ceturtdaļas beigām "VEF Rīga" pārņēma vadību, ventspilniekiem priekšā atgriežoties nepilnas septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad no groza apakšas precīzs bija Ausējs. Nākamajā viesu uzbrukumā Jaunzems paša izcīnīto atlēkušo bumbu raidīja grozā un nostiprināja vadību - 68:64.

Izlīdzinājumu "VEF Rīga" panāca dažas minūtes vēlāk pēc Blūma precīza tālmetiena, bet atbildes uzbrukumā Ausējs realizēja sarežģītu metienu kritienā. Ausējs gan sadursmē tika pie nesportiskās piezīmes pēc pārkāpuma pret Blūmu. Ventspilnieks savu soda metienu realizēja, bet Blūms bija precīzs abos metienos - 74:73 viesu labā.

Pēc Bareas metiena rīdzinieki atgriezās vadībā, un spēlei turpinoties ar abu komandu nesekmīgiem uzbrukumiem, pēdējā minūtē sākās ar "VEF Rīga" trīs punktu pārsvaru (77:74). Viesiem neizdevās izlīdzināt rezultātu un "VEF Rīga" svinēja uzvaru.

Čempione tiks noskaidrota sestdien, Tallinā vietējai "Kalev"/"Cramo" cīnoties ar Slobožanskas "Prometey". Pirmo reizi turnīra vēsturē finālā nav kāda no Latvijas komandām.

Pamatturnīrā "VEF Rīga" bija trešā, ceturtdaļfināla sērijā ar 2-0 pārspēja "Rīgas Zeļļus, bet pusfinālā ar 0-2 atzina "Prometey" pārākumu. Ventspilnieki regulāro turnīru noslēdza ceturtajā pozīcijā, "play-off" aizvadot sērijas ar trīs mačiem - ceturtdaļfinālā 2-1 pret "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" un pusfinālā 1-2 pret "Kalev"/"Cramo".

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacentās divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās ieguva tiesības piedalīties izslēgšanas turnīra spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tika noskaidroti sērijā līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs bijusi augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.