foto: Hasan Bratic/SIPA
Kādreizējais "Haas" vadītājs Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F-1 komandām
Kolorītais Ginters Steiners arī pēc "Haas" komandas pamešanas joprojām ir ciešā saiknē ar F-1.
Citi sporta veidi
2024. gada 17. aprīlis, 16:33

Kādreizējais "Haas" vadītājs Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F-1 komandām

Sporta nodaļa

Jauns.lv/F1.lv

Pēc aiziešanas no “Haas” vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F-1 komandām.

Šobrīd Steiners nav pazudis no publikas acīm, jo F-1 posmos strādā par pilotu intervētāju. Tomēr paralēli, iespējams, notiek darbs pie kāda daudz ievērojamāka projekta. 59 gadus vecā spilgtā personāža tuvi līdzgaitnieki, kā arī avoti “Red Bull” komandā atklājuši, ka Steiners aktīvi pēta iespēju kļūt par jaunas F-1 komandas projekta vadītāju.

“Avoti saka, ka Steiners jau ir atradis investoru, kas vēlas iekļūt F1 čempionātā,” raksta japāņu As-web.jp, kas uzskatāms par vērā ņemamu autosporta mediju.

Lai gan izplatījušās baumas par “Alpine” vienības iespējamo pārdošanu, ņemot vērā pēdējā laika sliktos panākumus, tās vadītājs Bruno Famins kategoriski noliedzis šādu iespējamību. Turpretī “Red Bull” otrā komanda, kas šogad ieguvusi saīsināto nosaukumu RB, izrāda interesi sadarboties ar potenciālajiem investoriem. “Ir daudz ieinteresēto,” apstiprinājis “Red Bull” padomnieks Helmuts Marko, neko konkrētu gan neminot. “Komandas cena ir augsta, bet vēl nekas nav izlemts.”

Jāpiebilst, ka agrāk Steiners strādājis par “Red Bull” tehnisko operāciju direktoru. Pats Steiners izteicies, ka nevēlas atgriezties strādāt vienkārši par F-1 komandas vadītāju, ja vien tai nav izredžu cīnīties par uzvarām: “Esmu tik daudzus gadus pavadījis F-1, ka vēlos izdarīt ko vairāk, nekā tikai piedalīties un ik pa laikam gūt punktus. Patiesi vēlos sacensties un mēģināt uzvarēt.”

Tikmēr As-web.jp arī raksta, ka “Red Bull” šobrīd cenšas īpaši piestrādāt pie savas otrās komandas panākumu kaldināšanas, lai paaugstinātu tās cenu pirms pārdošanas.