Basketbols
2015. gada 11. februāris, 23:36

Jēkabsonei-Žogotai 16 punkti; Kurskas "Dinamo" svarīga uzvara Eirolīgā

Jauns.lv

Pēdējo divu gadu Latvijas labākā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota trešdien guva 16 punktus FIBA Eirolīgas spēlē, bet Krievijas komanda Kurskas "Dinamo", ko trenē latvietis Gundars Vētra, ar rezultātu 87:85 (16:18, 28:26, 22:17, 21:24) izbraukumā uzvarēja spēcīgāko Čehijas vienību Prāgas ZVVZ USK.

Latviete laukumā pavadīja 30 minūtes, raidot grozā četrus no sešiem izpildītajiem tālmetieniem un divus no četriem divpunktu metieniem. Tāpat Jēkabsones-Žogotas rēķinā divas pārtvertas piespēles, viena atlēkusī bumba un divas piezīmes.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 19 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija amerikāniete Nemkadi Ogvumike.

Ar deviņām uzvarām vienpadsmit mačos "Dinamo" komanda A apakšgrupas kopvērtējumā ir otrajā vietā, atpaliekot vien no citas Krievijas vienības Jekaterinburgas UGMK, kas guvusi desmit panākumus, kas ir latvietes bijušais klubs.

Tieši šīs abas komandas savā starpā tiksies pēdējā šīs fāzes kārtā, noskaidrojot pirmās vietas likteni.

Kā zināms, pērnajā novembrī Jēkabsone-Žogota otro gadu pēc kārtas tika nosaukta par Latvijas labāko basketbolisti, balvu iegūstot ļoti pārliecinoši. Viņa pērn kā pirmā no Latvijas uzvarēja Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempionātā, kā arī virs galvas cēla Krievijas čempiontitulu.

Jēkabsone-Žogota šosezon ir vienīgā no latvietēm, kas spēlē FIBA Eirolīgā.

Šīs sezonas FIBA Eirolīgā piedalās 15 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās - A apakšgrupā cīnās septiņas vienības, kamēr B apakšgrupā spēlē astoņas. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm. Savukārt finālčetrinieka sacensības plānotas no 10. līdz 12.aprīlim.

Pagājušajā sezonā kopā ar citu Krievijas komandu Jekaterinburgas UGMK Jēkabsone-Žogota šajā turnīrā izcīnīja trešo vietu, bet 2013.gadā tajā uzvarēja, latvietei iegūstot savu otro FIBA Eirolīgas titulu.

LETA