foto: Paula Čurkste/LETA
"Ventspils" noslēdz LIBL pamatturnīru ar zaudējumu
BK "Ventspils" spēlētājs Artūrs Ausējs.
Basketbols
2024. gada 19. marts, 23:44

"Ventspils" noslēdz LIBL pamatturnīru ar zaudējumu

Jauns.lv / LETA

"Ventspils" otrdien Tallinā savā pēdējā "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pamatturnīra spēlē piedzīvoja zaudējumu.

Ventspilnieki izbraukumā ar rezultātu 60:81 (21:26, 6:20, 14:19, 19:16) piekāpās līderei Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Artūrs Ausējs ar 20 gūtajiem punktiem bija rezultatīvākais "Ventspils" vienībā, bet 16 punktus pievienoja Išmaels El-Amins.

Talliniešu uzvaru ar 18 punktiem sekmēja Menijs Suaress, Kregors Hermets pievienoja 13 punktus un deviņas atlēkušās bumbas, kamēr pa 11 punktiem guva Grānts Šepards un Rauno Nurgers.

"Ventspils" ar 20 uzvarām 30 spēlēs ir ceturtā, bet "Kalev"/"Cramo" ar 27 panākumiem un vienu zaudējumu ir turnīra tabulas augšgalā.

Pirmajā šīs sezonas spēlē ventspilnieki mājās zaudēja ar 88:110.

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacenšas divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.