foto: Ekrānšāviņš
Latvijas tenisiste Sevastova sociālajos tīklos dalās ar skumju vēsti
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova atkopjas no operācijas.
Citi sporta veidi
2024. gada 19. marts, 20:27

Latvijas tenisiste Sevastova sociālajos tīklos dalās ar skumju vēsti

Jauns.lv

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova sociālajā vietnē "Facebook" dalījusies ar skumju vēsti - viņa 1. martā Ostinā notiekošajā "WTA 250" turnīra ceturtdaļfinālā iedzīvojusies ceļa savainojumā, kā rezultātā bijis nepieciešams veikt operāciju.

"Ir grūti aprakstīt pēdējo nedēļu notikumus. Spēles laikā Ostinā es savainoju kreisā ceļgala krusteniskās saites, un pēc rūpīgām pārbaudēm atklājās, ka man nepieciešama operācija. Tomēr es nezaudēju optimismu, jo man ir manas ģimenes atbalsts. Ceru, ka spēšu atgriezties sportā tik ātri, cik vien tas iespējams," ar skumjo vēsti dalās Sevastova.

Šī gada 1. martā Latvijas tenisiste pārtrauca Ostinas "WTA 250" turnīra ceturtdaļfināla spēli, sūdzoties par ceļgala sāpēm. Mačā viņa stājās pretī Slovākijas sportistei Annai Karolīnai Šmīdlovai, ar kuru kopš 2019. gada latviete bija aizvadījusi jau četras spēles, no kurām visās guva uzvaras.

Bijusī Latvijas tenisa līdere, kura WTA rangā ieņem 485.vietu, mača sākumā bija vadībā ar 6-4, 2-1 un vairāk ceturtajā geimā, kad savainoja celi un pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas nespēja turpināt spēli.

Pirmajā setā, ko ar servi sāka slovākiete, Sevastova panāca 3-0, taču spēlē garākajā ceturtajā geimā deva pretiniecei četras breikbumbas, Šmīdlovai atspēlējoties un vēlāk izvirzoties vadībā ar 4-3.

Nākamos trīs geimus uzvarēja Sevastova, svinot uzvaru pirmajā setā.

Arī otro setu ar servi sāka slovākiete. Sevastova ar otro no divām pēc kārtas breikbumbām panāca 2-1, taču nākamajā geimā rezultātam esot vairāk par labu Sevastovai, viņa spēli turpināt nespēja.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnīja 54 pasaules ranga punktus.