Pēc ilga pārtraukuma karstasinīgie grieķu futbola fani drīkstēs atgriezties tribīnēs
Divus mēnešus Grieķijas čempionāta spēles nācās aizvadīt ar tukšām tribīnēm policijas apsardzē (foto: Scanpix / AP)
Futbols
2024. gada 7. februāris, 17:57

Pēc ilga pārtraukuma karstasinīgie grieķu futbola fani drīkstēs atgriezties tribīnēs

Jauns.lv/LETA

Sākot ar 13.februāri, Grieķijā futbola fani varēs atgriezties tribīnēs, taču ar striktiem ierobežojumiem. Līdzšinējais aizliegums tika noteikts pērnā gada decembrī, kad fanu uzbrukumā tika nāvējoši ievainots policists.

7.decembrī līdzjutēji pēc volejbola mača ārpus arēnas uzbruka policistiem ar signālraķetēm un Molotova kokteiļiem. Sadursmēs tika ievainots 31 gadu vecais policists Giorgs Ligeridis, kurš decembra beigās slimnīcā mira.

Pēc šī incidenta līdzjutēju vardarbības dēļ Grieķijas futbola čempionāta spēles līdz 12.februārim norisināsies pie tukšām tribīnēm, dažas dienas pēc uzbrukuma lēma Grieķijas valdība.

Tāpat augstāko līgu futbola un basketbola klubiem stadionos un hallēs līdz 7.martam būs jāierīko novērošanas kameras un līdz 9.aprīlim jāizveido personalizēta biļešu iegādes sistēma, ielaižot tikai pēc personu identificējoša dokumenta uzrādīšanas.

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) mači aizritēs pēc šo organizāciju drošības noteikumiem. 

Sporta klubus pārvaldot konkurējošiem kuģniecības uzņēmumiem un citām kompānijām, notiek konflikti arī līdzjutēju starpā. Mediji Grieķijā kritizējuši uzņēmumus par līdzatbildību sadursmēs, jo tie neizmanto savu ietekmi vardarbības mazināšana.

Daļa no līdzjutējiem ir saistīti ar noziedzīgajām organizācijām.