NBA komandas vakariņu laikā miris viens no savulaik labākajiem Eiropas basketbola centra spēlētājiem
Profesionāla sportista gaitās Milojevičs aizvadījis 22 sezonas.
Basketbols
2024. gada 17. janvāris, 22:36

NBA komandas vakariņu laikā miris viens no savulaik labākajiem Eiropas basketbola centra spēlētājiem

Jauns.lv

17. janvārī 46 gadu vecumā mūžībā devies basketbola komandas Goldensteitas "Warriors" trenera asistents Dejans Milojevičs. Kā ziņo medijs “Eurohoops”, komandas vakariņu laikā viņu piemeklējusi sirdstrieka.

Kā norāda "Warriors", pēc sirdstriekas Milojevičam tika veikti visi nepieciešami pasākumi, lai speciālists izdzīvotu. Viņš tika nogādāts slimnīcā, tomēr serba dzīvību neizdevās glābt.

Traģēdija notika otrdienas vakarā Soltleiksitijā, kur trešdien "Warriors" bija jāaizvada spēle ar Jūtas "Jazz" vienību. Spēle pret "Jazz" tika pārcelta uz nenoteiktu laiku, bet pārējie NBA trešdienas mači sākās ar klusuma brīdi.

"Ar lielām sāpēm un skumjām Serbijas Basketbola federācija saņēma ziņu, ka mūsu Dejans Milojevičs pārāk ātri ticis aizsaukts viņsaulē," vēsta Serbijas Basketbola federācija.

Milojevičs reiz bija viens no labākajiem Eiropas basketbola centra spēlētājiem, kas kā profesionāls sportists aizvadīja 22 sezonas. Pēc karjeras beigām vīrietis uzsāka trenera gaitas pievienojoties Belgradas “Mega Basket” komandai, vēlāk pārcēlās uz Podgoricas "Buducnost", bet 2021. gadā viņš kļuva par trenera Stīva Kera asistentu titulētajai “Warriors” komandai. Tāpat bijis arī tā laika Serbijas izlases galvenā trenera Igora Kokoškova palīgs.

Ar "Warriors" komandu Milojevičs kļuva par 2022. gada NBA čempionu.

Kā spēlētājs Milojevičs ir spēlējis tādās komandās kā Belgradas “Partizan”, FMP, "Beovuk 72", Stambulas “Galatasaray”, “Valencia” un  “Buducnost”. “Partizan” sastāvā viņš izcīnīja Adrijas līgas čempiontitulus 2004., 2005. un 2006. gadā. Tāpat 2005. un 2006. gadā Milojevičs bija līgas rezultatīvākais spēlētājs.

Starptautiskā līmenī pārstāvot Serbijas un Melnkalnes izlasi viņš savulaik izcīnījis uzvaru 2001. gada Eiropas čempionātā.