Latvijas paralimpieši paliek bez ratiņkrēsliem, bet uzvar sacensībās
Aigars Apinis triumfēja sacensībās Dubaijā, pat startējot citā ratiņkrēslā.
Citi sporta veidi

Latvijas paralimpieši paliek bez ratiņkrēsliem, bet uzvar sacensībās

Jauns.lv

Latvijas vieglatlētikas paralimpieši Aigars Apinis un Dmitrijs Silovs izcīnījuši uzvaras "Grand Prix" sacensībās Dubaijā, kaut Latvijas delegācijai nokļūšana uz sacensībām izvērtusies par lielu piedzīvojumu.

Latvijas paralimpieši paliek bez ratiņkrēsliem, be...

Latvijas delegācijā iekļauti trīs sportisti, un tikai Apnim ar Silovu izdevies ierasties plānotajā laikā. Trešā sportiste Ingrīda Priede, kā arī citi delegācijas dalībnieki pēc problēmām ar lidojumu ieradušies dienu vēlāk, turklāt aviokompānija "Turkish Airlines" pazaudējusi sportistu ekipējumu, ieskaitot ratiņkrēslus, formas tērpus, medicīnas preces un ikdienas ratiņkrēslus, vēstīja portāls "parasport-news.com".

Pēc visām nebūšanām 41 gadu vecajam Apinim sacensībās svētdien nācies piedalīties ar citu ratiņkrēslu, tomēr arī tad viņš diska mešanā apvienotajā F32/51/52 medicīnas grupā guva pārliecinošu uzvaru ar 18,36 metrus tālu metienu, kas deva 875 ieskaites punktus.

Kā precizējusi Latvijas Paraolimpiskā komiteja, Apinis sacensībās piedalījies ar ikdienas ratiņkrēslu, bet pašlaik jau viņa mešanai paredzētais speciālais krēsls ir atradies.

Tikmēr 25 gadus vecais Silovs svētdien uzvarēja šķēpa mešanā apvienotajā F35-38 medicīnas grupā ar 49,57 metriem un 980 ieskaites punktiem, bet pirmdien diska mešanā viņš nekvalificējās finālam, jo trīs reizes pamanījās izraidīt disku ārpus sektora. Noslēdzošais starts Silovam un Apinim plānots trešdien, kad viņi katrs savā medicīnas grupā grūdīs lodi, tomēr Silovam problēmas rada treniņā savainotie pirksti.

Savukārt Priede sākotnēji lodes grūšanā F-36-38 medicīnas grupā guva piekto vietu ar 7,52 metriem un 495 ieskaites punktiem, bet pirmdien tika pie sudraba diska mešanā, kur sasniedza 25,75 metrus, kas deva 772 ieskaites punktus.

LETA/Foto: AFP/LETA