foto: Edijs Pālens/LETA
Grigals tiek vēlreiz izsaukts uz AHL; Šilovs paliek uz rezervistu soliņa
Latvijas hokeja izlases kandidāts Gustavs Grigals.
Hokejs
2023. gada 11. decembris, 10:50

Grigals tiek vēlreiz izsaukts uz AHL; Šilovs paliek uz rezervistu soliņa

Jauns.lv/LETA

Latvijas vārtsargs Gustavs Dāvis Grigals sestdien tika izsaukts uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandu Milvoki "Admirals" un palika rezervē regulārā čempionāta mačā.

"Admirals" viesos ar rezultātu 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) pārspēja Aiovas "Wild" hokejistus, bet Milvoki kluba vārtsargs Jaroslavs Askarovs tika galā ar 24 no 25 mājinieku metieniem.

25 gadus vecais Grigals AHL vēl nav debitējis. Pirmo reizi šosezon uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Nešvilas "Predators" fārmklubu "Admirals" viņš tika izsaukts novembra sākumā.

Šosezon latviešu vārtsargs aizvadījis 12 spēles ASV Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandā Atlantas "Gladiators", kur ticis pie piecām uzvarām, vidēji mačā ielaižot savos vārtos 3,1 ripu un atvairot 91,5% metienu.

Grigals iepriekšējā sezonā, pārstāvot Masačūsetsas Louelas Universitātes komandu, 24 Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) spēlēs vidēji ielaida 2,05 ripas un atvairīja 92,4% metienu.

Uz rezervistu soliņa svētdienas AHL spēlē palika arī cits latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs, kura pārstāvētā Ebotsfordas "Canucks" komanda ar 2:4 (2:1, 0:3, 0:0) piekāpās Koačelas "Valley Firebirds".

Šilova komandas biedrs Ņikita Tolopilo "Canucks" vārtos tika galā ar 31 no 35 metieniem.

AHL Rietumu konferences tabulā "Canucks" ar 27 punktiem 21 mačā ieņem piekto vietu, bet "Admirals" ar 25 punktiem ir septītie.