foto: Paula Čurkste/LETA
Pasečņikam 15 punkti un neveiksme ACB spēlē
Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks.
Basketbols
2023. gada 9. decembris, 22:51

Pasečņikam 15 punkti un neveiksme ACB spēlē

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks sestdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē izcēlās ar 15 gūtajiem punktiem, kamēr viņa pārstāvētā "Palencia" piedzīvoja zaudējumu.

"Palencia" viesos ar rezultātu 85:100 (20:26, 17:29, 27:35, 21:19) zaudēja "Granada" vienībai.

Pasečņiks laukumā bija 19 minūtes un četras sekundes, kuru laikā grozā meta piecus no septiņiem divu punktu metieniem un piecus no sešiem soda metieniem. Viņš arī atzīmējās statistikā ar astoņām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, vienu kļūdu, vienu pārtvertu piespēli, trīs bloķētiem metieniem, divām piezīmēm, astoņiem izprovocētiem sodiem un sakrāja +/- rādītāju -10 un efektivitātes koeficientu 31.

Vairāk par Latvijas basketbolistu starp viesiem guva tikai Vitors Benite, kurš tika pie 16 punktiem, kamēr mājinieku panākumu ar 20 punktiem sekmēja Luiss Kosta Martiness.

Rodiona un Artūra Kurucu pārstāvētā Mursijas UCAM ar astoņām uzvarām 12 spēlēs ir ceturtā, Manrezas "Baxi" ar Mārci Šreinbergu sastāvā ar sešiem panākumiem ieņem desmito vietu, bet "Palencia" ar bilanci 1-12 ir pēdējā 18 vienību čempionātā.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".