foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Girgensons pēc traumas varētu izlaist vairākas nedēļas
Zemgus Girgensons no "Sabres" sastāva varētu būt izkritis uz ilgāku laiku.
Hokejs
2023. gada 25. novembris, 22:50

Girgensons pēc traumas varētu izlaist vairākas nedēļas

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš piektdien savainojuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza Bufalo "Sabres" Nacionālās hokeja līgas (NHL) maču savā laukumā, ierindā neatgriezīsies vismaz nedēļu, sestdien paziņoja klubs.

Jau ziņots, ka "Sabres" mājās ar 3:2 (0:1, 0:1, 3:0) uzvarēja Pitsburgas "Penguins" vienību, sagādājot pretiniekiem ceturto zaudējumu pēdējās piecās spēlēs.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja sešas minūtes un 35 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu. Viņš otrajā trešdaļā iedzīvojās ķermeņa apakšdaļas savainojumā un spēles pēdējās 20 minūtēs uz ledus nedevās.

Girgensona atgriešanās laukumā tiek gaidīta ne ātrāk kā pēc nedēļas, bet, iespējams, tas ir vairāku nedēļu jautājums, ziņo klubs, sīkāk neskaidrojot gūto savainojumu.

Latvijas uzbrucējs ir iekļauts savainoto spēlētāju sarakstā.

"Sabres" paziņoja arī to, ka uzbrucējs Džordans Grīnvejs kādu laiku nespēlēs personisku iemeslu dēļ.

Abu uzbrucēju vietā no Amerikas Hokeja līgas kluba Ročesteras "Americans" izsaukti zviedrs Īzaks Rusēns un čehs Jirži Kulihs.

"Sabres" ar 20 punktiem 20 spēlēs ieņem 10. vietu Austrumu konferencē un nākamo maču aizvadīs sestdien, kad viesos stāsies pretī Ņūdžersijas "Devils".