Pēkšņi mirusi leģendārā olimpiskā čempione biatlonā un distanču slēpošanā Anfisa Rezcova
Anfisa Rezcova (ekrānuzņēmums no "X")
Citi sporta veidi
2023. gada 20. oktobris, 18:10

Pēkšņi mirusi leģendārā olimpiskā čempione biatlonā un distanču slēpošanā Anfisa Rezcova

Jauns.lv

Ceturtdienas vakarā pēkšņi mirusi krievu trīskārtējā olimpiskā čempione biatlonā un distanču slēpošanā Anfisa Rezcova. Par viņas nāvi reanimācijā piederīgie uzzināja tikai piektdien.

Viņas bijušais vīrs Leonīds Rezcovs paziņoja, ka leģendārā sportiste aizgāja viņsaulē reanimācijā, tā arī nenākot pie samaņas.

“Par notikušo mēs uzzinājām tikai šodien, visus dokumentus saņemsim rīt — ne ar reanimāciju, ne ar pataloganatomu mēs neesam sazinājušies. Viņu ievietoja slimnīcā 15. oktobrī,” viņa teikto citē aģentūra TASS.

Martā viņa pārcieta sirdslēkmi.

58 gadus vecā Rezcova bija vienīgā sportiste, kas spējusi izcīnīt olimpiskās zelta medaļas gan biatlonā, gan distanču slēpošanā. 1988. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Kalgari viņa kļuva par čempioni 4x5 km stafetē, bet 1992. gada olimpiskajās spēlēs Albērvilā izcīnīja zelta medaļas jau biatlona sprintā, bet pēc vidiem gadiem Lillehammerē — biatlona stafetē. Viņa ir arī trīskārtējā pasaules čempione slēpošanā un divkārtējā biatlona Pasaules kausa ieguvēja.

Pēc Krievijas invāzijas Ukrainā Rezcova aprējusi ārzemju sportistus, kuri atbalsta Krievijas sporta boikotu.

Pavasarī viņa par "pretīgajiem tarakāniem" nolamāja norvēģus. “Atklāti sakot, norvēģi vienmēr ir bijuši pret mums. Gan brāļi Bē, gan visi pārējie. Tādēļ tas neizbrīna. Norvēģija vienmēr bez mums jūtas kā varone. Mēs esam viņu galvenie konkurenti un vienmēr par viņiem būsim spēcīgāki. Tādēļ viņi ir pret mūsu dalību starptautiskajās sacensībās. Tā tas ir bijis vienmēr,” izdevumam “Sport24” izteicās Rezcova. “Ne somi, ne zviedri pret mums tā neizturas. Tādēļ pat tad, ja somi un zviedri būtu par Krievijas sportistu atgriešanos, viņi zina, ka viņus neviens nedzirdēs. Bet norvēģi visur lien un lien kā pretīgi tarakāni.”

Rezcovas žulti izpelnījās arī Polijas sporta funkcionāri, kas aģitēja pret Krievijas un Baltkrieviajs sportistu pielaišanu 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs. "Par tādiem priekšlikumiem poļus vajag sodīt. Viņi mūs tik ļoti pazemo, ka vairs spēka nav. Jāvēršas pie [Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidenta] Tomasa Baha un jājautā, kādēļ tāda visatļautība. Tas pat nav pazemojums, bet apvainojums. Kas jūs tādi esat? Sportā poļi vispār ir nulles,” bija sašutusi Rezcova.