Basketbols
2023. gada 13. oktobris, 22:34

Rolands Šmits ar lielisku spēli kaldina "Žalgiris" uzvaru pār "Crvena Zvezda"

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien guva 18 punktus ULEB Eirolīgas otrās kārtas spēlē un bija rezultatīvākais spēlētājs Kauņas "Žalgiris" komandas uzvarā. "Žalgiris" basketbolisti savā laukumā ar rezultātu 79:74 (19:21, 16:17, 15:18, 29:18) pārspēja Belgradas "Crvena Zvezda" komandu.

Kauņas basketbolisti ceturto ceturtdaļu sāka ar deviņu punktu deficītu, taču pēc 13 punktu izrāviena, kura noslēgumā Šmits realizēja tālmetienu, četras minūtes pirms pamatlaika beigām bija vadībā ar 67:63. Atlikušajā laikā viesi vairākas reizes atradās viena metiena attālumā, lai pārņemtu vadību, taču "Žalgiris" noturējās priekšā un svinēja uzvaru.

Šmits, kurš maču sāka starta pieciniekā, spēlēja 25 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā realizēja septiņus no deviņiem divpunktu metieniem, vienu no trīs tālmetieniem un savu vienīgo soda metienu. Valmierietis arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, četrreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un iekrāja 21 efektivitātes koeficienta punktu.

Šmits bija mača rezultatīvākais un arī produktīvākais spēlētājs. 

"Pirmajā puslaikā nedaudz neizdevās aizsardzība, kas viņiem ļāva gūt vieglus punktus. Otrajā puslaikā iegājām ar enerģiju un spēlējām kā komanda. Kad sākām dalīties ar bumbu, tad arī iekrita metieni," pēc mača teica Šmits.

Vēl Kauņas komandas uzvarā ar 15 punktiem, sešām atlēkušajā bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Edgars Ulanovs un 12 punktus pievienoja Arns Butkēvičs, kurš izcēlās arī iespaidīgu bumbas triecienu grozā no augša. Viesiem Luka Mitrovičs guva 16 punktus un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem, bet 15 punkti bija Milošam Teodosičam.

Tikmēr Latvijas izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus" viesos ar rezultātu 83:59 (23:15, 25:18, 22:15, 13:11) uzvarēja "Monaco".

Boloņas vienībai 14 punktus guva Ife Lundbergs, 13 punkti bija Marko Belinelli, bet pa 12 guva Džeilīns Smits un Tornike Šengelija. Laukuma saimniekiem rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Maiks Džeimss.

Boloņieši realizēja 16 no 31 tālmetiena.

"Žalgiris" Eirolīgas sezonu sākusi ar divām uzvarām divās spēlēs, pirmajā no tām ar rezultātu 82:79 pārspējot "Virtus" komandu.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiakos".