foto: MB Media Solutions / Alamy/ Vida Press
Āzijas Čempionu līgas uzvarētāji "Urawa Red Diamonds" tiek diskvalificēti no Japānas kausa
Saitamas "Urawa Red Diamonds" atbalstītāji.
Futbols
2023. gada 20. septembris, 10:51

Āzijas Čempionu līgas uzvarētāji "Urawa Red Diamonds" tiek diskvalificēti no Japānas kausa

Jauns.lv/LETA

Aizvadītās sezonas Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) Čempionu līgas uzvarētāji Saitamas "Urawa Red Diamonds" dēļ fanu izraisītām nekārtībām izslēgti no nākamās sezonas Japānas Imperatora kausa izcīņas.

Japānas Futbola asociācija (JFA) šādu lēmumu pieņēma otrdien. Par pamatu diskvalifikācijai kļuva fanu izraisītās nekārtības šīs sezonas Japānas kausa izcīņas astotdaļfinālā 2.augustā, kad pēc zaudējuma 0:3 viesos Nagojas "Grampus" vienībai, līdzjutēji tika pāri aizsargbarjerām un stadiona apsardzei, apdraudot mājinieku atbalstītājus.

Jau augusta izskaņā JFA piesprieda beztermiņa aizliegumus apmeklēt mačus 17 Saitamas kluba faniem.

"Urawa Red Diamonds" fani ar nekārtībām izcēlušies arī iepriekš, bet 2014.gadā vienībai vajadzēja spēlēt pie tukšām tribīnēm, jo kaislīgākie līdzjutēji kādā no spēlēm bija izkarinājuši plakātu ar uzrakstu "Tikai japāņiem".

"Urawa Red Diamonds" ir astoņkārtējā Japānas kausa ieguvēja, kas ir dalīts rekords ar "Keio University". Pēdējo reizi Saitamas klubs trofeju izcīnīja 2021. gadā.

Šī gada maijā AFC Čempionu līgas finālā "Urawa Red Diamonds" divu spēļu summā ar 2:1 pārspēja pagājušā gada čempionvienību no Saūda Arābijas "Al Hilal".

Tēmas