Libānas izlases treneris: Latvijas basketbolisti pilnībā kontrolēja spēli
foto: EPA/Scanpix
Libānas izlases galvenais treneris Džads Elhadžs norāda uz Latvijas pārākumu teju visās galvenajās spēles komponentēs.
Basketbols
2023. gada 25. augustā, 17:40

Libānas izlases treneris: Latvijas basketbolisti pilnībā kontrolēja spēli

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase Pasaules kausa finālturnīra pirmajā mačā pilnībā kontrolēja spēli, atzina pretinieces Libānas izlases galvenais treneris Džads Elhadžs.

Libānas izlases treneris: Latvijas basketbolisti p...

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase piektdien, piedzīvojot debiju Pasaules kausa finālturnīrā, Džakartā ar rezultātu 109:70 (27:17, 28:13, 27:18, 27:22) sagrāva Libānas valstsvienību. Latvieši realizēja 18 no 35 tālmetieniem (51%) un 42 no 71 metiena no spēles (59%).

"Statistika runā pati par sevi - komanda bija lieliska tālmetienu izpildē un arī zem groza. Maču noslēdza ar sešām kļūdām. Viņi pilnībā kontrolēja spēli," atzina Elhadžs.

Latvijas basketbola fanu pūļi pieskandina Džakartu

Uz Indonēzijas galvaspilsētu Džakartu devušies simtiem Latvijas basketbola līdzjutēju, lai atbalstību mūsu valstsvienību Pasaules kausa finālturnīrā.

Tikmēr Libānas izlases aizsargs Sergio Eldarvihs teica, ka mačs bija smags un latvieši laukumā devušies spēlei pilnībā gatavi. "Sagaidījām, ka viņi labi realizēs metienus, bet šoreiz viņi pamatīgi mūs sāpināja un no tā mēs mācīsimies," atzina basketbolists.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25. augusta līdz 10. septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.