Basketbols
2015. gada 11. marts, 20:02

Jēkabsone-Žogota ar 15 punktiem palīdz Kurskas "Dinamo" sasniegt FIBA Eirolīgas finālturnīru

Jauns.lv

Pēdējo divu gadu Latvijas labākā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota trešdien guva 15 punktus FIBA Eirolīgas izšķirošajā ceturtdaļfināla spēlē, palīdzot Krievijas komandai Kurskas "Dinamo", ko trenē Latvijas speciālisti Gundars Vētra, Mārtiņš Zībarts un Ēriks Visockis, sasniegt sacensību finālturnīru.

Ceturtdaļfināla sērijas trešajā mačā Kurskas vienība ar rezultātu 88:72 (23:14, 19:18, 26:24, 20:16) savā laukumā pieveica spēcīgāko Francijas komandu "Bourges Basket". Sērijā līdz divām uzvarām Kurskas vienība guva uzvaru ar 2-1.

Šajā mačā Jēkabsone-Žogota nospēlēja 33 minūtes un 41 sekundi, kuru laikā realizēja divus no sešiem izpildītajiem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un visus piecus soda metienus.

Tāpat latviete izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izpildīja divas rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas un izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 22 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm bija amerikāniete Nemkadi Ogvumike, bet 19 punktus pievienoja Krievijas naturalizētā Epifānija Prinsa.

Kurskas komanda FIBA Eirolīgā sacenšas pirmoreiz vēsturē un līdz ar to arī finālturnīrā spēlēs pirmo reizi. Cīņas par medaļām no 10. līdz 12.aprīlim notiks Prāgā.

Kā zināms, pērnajā novembrī Jēkabsone-Žogota otro gadu pēc kārtas tika nosaukta par Latvijas labāko basketbolisti, balvu iegūstot ļoti pārliecinoši. Viņa pērn kā pirmā no Latvijas uzvarēja Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempionātā, kā arī virs galvas cēla Krievijas čempiones kausu.

Jēkabsone-Žogota šosezon ir vienīgā no latvietēm, kas spēlē FIBA Eirolīgā.

Šīs sezonas FIBA Eirolīgā piedalījās 15 komandas, kas bija sadalītas divās apakšgrupās - A apakšgrupā cīnījās septiņas vienības, kamēr B apakšgrupā spēlēja astoņas. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās vienības kvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Pagājušajā sezonā kopā ar citu Krievijas komandu Jekaterinburgas UGMK Jēkabsone-Žogota šajā turnīrā izcīnīja trešo vietu, bet 2013.gadā tajā uzvarēja, latvietei iegūstot savu otro FIBA Eirolīgas titulu.

LETA