foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Adetokunbo atsaka Grieķijas izlasei un nespēlēs Pasaules kausā
Viens no pasaules labākajiem basketbolistiem Jannis Adetokunbo.
Basketbols
2023. gada 11. augusts, 16:22

Adetokunbo atsaka Grieķijas izlasei un nespēlēs Pasaules kausā

Jauns.lv/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Milvoki "Bucks" zvaigzne Jannis Adetokunbo nespēlēs Grieķijas izlasē Pasaules kausa izcīņā basketbolā.

Adetokunbo piektdien paziņoja, ka viņš kopā ar saviem veselības stāvokļa konsultantiem ir nolēmis, ka vienkārši nav gatavs iziet laukumā.

Adetokunbo vasaras sākumā tika veikta kreisā ceļgala operācija.

Turnīrā, kas 25. augustā sāksies Filipīnās, Indonēzijā un Japānā, Grieķija Manilā grupu turnīra mačos spēlēs ar ASV, Jordāniju un Jaunzēlandi.

"Visi zina, ka mana mīlestība pret manu izlasi nav mainījusies un nekad nemainīsies," piektdienas paziņojumā raksta Adetokunbo. "Kopš NBA sezonas noslēguma esmu mēģinājis visu, lai kļūtu par spēlētāju, kādam man jābūt, lai palīdzētu mūsu komandai sasniegt izvirzītos mērķus. Taču pēc mēnešiem ilga darba un vairākām tikšanās reizēm ar medicīnas personālu ir skaidrs, ka neesmu gatavs sacensties tādā līmenī, kāds ir nepieciešams, lai piedalītos Pasaules kausa izcīņā."

Adetokunbo pagājušajā sezonā "Bucks" komandā izlaida 19 pamatturnīra spēles, no kurām 11 bija kreisā ceļgala sāpju dēļ.

"Bucks" ir paziņojis, ka uzskata, ka spēlētāja ceļgala tīrīšanas operācija ir noritējusi labi un ka klubs sagaida, ka Adetokunbo būs gatavs treniņnometnei, kas sāksies aptuveni pēc septiņām nedēļām.