Futbols
2015. gada 16. marts, 20:30

Čehijas futbola izlasē nosauc 19 kandidātus EČ kvalifikācijas spēlei ar Latviju

Jauns.lv

Čehijas futbola izlases galvenais treneris Pavels Vrba pirmdien nosauca 19 kandidātus, kuri gatavosies 28. martā paredzētajai 2016. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlei Prāgā ar Latvijas valstsvienību, informē Čehijas futbola asociācija.

Kandidātu sarakstā ir iekļauti divi vārtsargi, tostarp slavenais Petrs Čehs no Londonas "Chelsea", septiņi aizsargi, deviņi pussargi un viens uzbrucējs. Vēl trīs izlases kandidātus Vrba sola nosaukt nedēļas nogalē.

Kandidātu sarakstā desmit spēlētāji ir no Čehijas čempionāta klubiem, trīs no Vācijas Bundeslīgas, pa diviem spēlētāji ir no Anglijas premjerlīgas un Šveices superlīgas, bet pa vienam no Francijas un Turcijas klubiem.

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars kandidātus arī sola nosaukt pirmdien. Latvijas valstsvienība spēlei gatavosies Vācijas pilsētā Nirnbergā. Spēle ar Čehiju 28. martā notiks Prāgā, bet pēc tam Latvijas izlase dosies uz Ļvovu, lai 31. martā aizvadītu pārbaudes spēli ar Ukrainas izlasi.

Latvijas izlase EČ kvalifikācijas turnīra A grupā pēc četrām spēlēm ar diviem punktiem ieņem pirmspēdējo piekto vietu. Kvalifikāciju Latvijas vienība 2015. gadā sāka ar neizšķirtu 0:0 viesos pret Kazahstānu, tad sekoja zaudējums savās mājās ar 0:3 pret Islandi, neizšķirts 1:1 pret Turciju un zaudējums 0:6 viesos pret Nīderlandi.

Čehija ir grupas līdere ar 12 punktiem, jo ir uzvarējusi pirmajās četrās spēlēs.

Čehijas izlases kandidāti spēlei ar Latviju:

Vārtsargi - Petrs Čehs (Londonas "Chelsea", Anglija), Tomāšs Vaclīks (FC "Basel", Šveice)

Aizsargi - Teodors Gebre Selasī (Brēmenes "Werder", Vācija), Mihals Kadlecs (Stambulas "Fenerbahce", Turcija), Mareks Suhijs (FC "Basel", Šveice), Davids Limberskis, Vāclavs Prohazka (abi Pilzenes "Viktoria", Čehija), Adams Hloušeks ("Stuttgart", Vācija), Mario Holeks (Prāgas "Sparta", Čehija)

Pussargi - Vladimirs Darida (SC "Freiburg", Vācija), Boreks Dočkals, Ladislavs Krejči, Lukāšs Vāha (visi Prāgas "Sparta", Čehija), Daniels Kolārs, Vāclavs Pilars (abi Pilzenes "Viktoria", Čehija), Jaroslavs Plašils ("Bordeaux", Francija), Martins Pospišīls ("Jablonec", Čehija), Tomāšs Rosickis (Londonas "Arsenal", Anglija)

Uzbrucējs - Davids Lafata (Prāgas "Sparta", Čehija)

BNS