foto: Getty Images via AFP
Teodors Bļugers iekārojamāko brīvo aģentu sarakstā
Teodors Bļugers šovasar meklēs jaunu līgumu NHL ietvaros, kur ir iekļauts pirmajā desmitniekā starp bez līguma esošajiem centra uzbrucējiem.
Hokejs
2023. gada 30. jūnijs, 05:29

Teodors Bļugers iekārojamāko brīvo aģentu sarakstā

Māris Siliņš

Jauns.lv

Stenlija kausa ieguvējs Teodors Bļugers šovasar var izvēlēties jebkuras NHL komandas piedāvājumu, turklāt spēlētāju tirgū viņš solās būt pieprasīta prece.

Par NHL jaunās sezonas oficiālo sākumu tiek uzkatīta diena, kad atveras spēlētāju brīvais tirgus un visas komandas var mesties sastāva paildināšanas un dažādu maiņas darījumu virpulī. Šogad šis datums ir 1. jūlijs, tātad jau sestdienas vakarpusē pēc Latvijas laika varam gaidīt pirmās ziņas par noslēgtajiem darījumiem. Tas būs laiks, kad arī Bļugera aģents savam klientam galdā varēs likt pirmās izvēles iespējas.

Latvijas hokejistu sakarā galvenais jautājums ir – kur karjeru turpinās Bļugers? Viņa vērtību spēlētāju tirgū diez vai kaut kā ietekmēs fakti, ka Tedis kopā ar Lasvegasas “Golden Knights” pacēla Stenlija kausu vai nemaz netika laukumā finālsērijas cīņās. Bļugers joprojām tiek uzskatīts par vienu no labākajiem mazākuma speciālistiem starp centra uzbrucējiem, meistarīgs iemetienos un kopumā izcils melnā darba darītājs. Tādi spēlētāji tirgū ir visai pieprasīti un tiek izķerti tūdaļ pēc spožākajām zvaigznēm.

Bļugeram ir beidzies pirms diviem gadiem ar Pitsburgas “Penguins” parakstītais līgums un viņš šovasar ir brīvais aģents. Proti, var pieņemt jebkuras līgas komandas piedāvājumu, bet iepriekšējiem darba devējiem nav nekādu priekšrocību. Māc šaubas, vai Bļugeru vēlas paturēt Lasvegasā un tas pašlaik arī nav nemaz svarīgi. Par savu palikšanu NHL Tedim nav jāztraucas.

Ietekmīgā hokeja portāla “Daily Faceoff” veidotajā 50 brīvo aģentu topā vieta atradusies arī Bļugeram. Tiesa, tikai priekšpēdējā, taču starp centra uzbrucējiem viņa vārds ir pirmajā desmitniekā. Portāls paredz, ka Bļugers varētu tikt pie divu gadu līguma par 2,2 miljoniem dolāru piedāvājuma. Tas ir mazāk, nekā Latvijas uzbrucēja nākamā līguma summa tika lēsta pirms gada. Tas ir teju divas reizes mazāk nekā Tedis saņēma līdz šim. Laiks rādīs, cik precīzas ir šādas prognozes un cik liela ir spēlētāja aģenta māka izkārtot lielāku līguma summu.

Saraksta augšgalā ir līdz šim  Ņūdžersijas “Devils”aizsargs Deimons Sīversons, kā arī divi “Bostonas “Bruins” spēlētāji, aizsargs Dmitrijs Orlovs un uzbrucējs Tailers Bertuci.

Pēc vienas neveiksmīgas sezonas no mērķa būt NHL apritē nav atteicies Rūdolfs Balcers. Viņš kļuvis par ierobežoti brīvo aģentu, proti, pirmā roka joprojām ir Tampbejas “Lightning” komandai. Balcera plānos ir vispirms savu situāciju aprunāt Tampā, taču arī viņš ir atvērts jebkuras citas komandas piedāvājumam. Ja tādi būs, “Lightning” liepājnieku savos sarakstos varēs noturēt tikai ar līdvzvērtīgu piedāvājumu.

Jauns.lv jau rakstīja, ka Zemgus Girgensons un Bufalo “Sabres” panāca 2,5 miljonus dolāru vērtu vienošanos uz vēl vienu sezonu. Girgensons par neierobežoti brīvo aģentu kļūs nākamajā vasarā.

Vārtsargam Elvim Merzļikinam nākamais būs otrais gads no viņa piecus gadus ilgā un 27 miljonus dolārus vērtā līguma ar Kolumbusas “Blue Jackets”. Savukārt Artūram Šilovam nākamā sezona būs pēdējā viņa trīs gadu līgumā ar Vankūveras “Canucks”.