"Nuggets" pirmo NBA čempiontitulu Denverā atzīmē ar masu apšaudi
foto: AP/Scanpix
Denveras komandas triumfa svinības pārvērtušās traģēdijā
Basketbols

"Nuggets" pirmo NBA čempiontitulu Denverā atzīmē ar masu apšaudi

Jauns.lv

Deviņi cilvēki ievainoti masu apšaudē ASV Kolorado štata Denverā, atzīmējot vietējā "Nuggets" vēsturisko triumfu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijā.

"Nuggets" pirmo NBA čempiontitulu Denverā atzīmē a...

Triju cietušo stāvoklis ir kritisks, paziņoja policija. Aizdomās turētais šāvējs arī ir ievainots un atrodas apcietinājumā.

Apšaude notika netālu no "Ball Arena", kur "Nuggets" guva vēsturisko panākumu, kamēr tūkstošiem komandas līdzjutēju ļāvās gavilēm. Par laimi, apšaude notika apmēram trīsarpus stundas pēc spēles beigām, tādējādi vairums fanu jau bija izklīduši.

Jauns.lv jau vēstīja, ka pirmdien Denveras "Nuggets" pirmo reizi kļuva par NBA čempionvienību, finālsērijas piektajā spēlē savā laukumā ar 94:89 (22:24, 22:27, 26:20, 24:18) pārspējot Maiami "Heat", triumfējot summā ar 4-1.

"Nuggets" NBA finālsērijā cīnījās pirmo reizi vēsturē, kamēr "Heat" ir trīskārtēja čempione un pēc pēdējā titula izcīnīšanas sasniegusi vēl trīs finālus, iepriekšējos divos piedzīvojot zaudējumus.

Pagājušajā sezonā par NBA čempioni kļuva Goldensteitas "Warriors" vienība, kas finālā ar 4-2 pārspēja Bostonas "Celtics" komandu.