foto: Vincent Carchietta-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Ambiciozā Milvoki "Bucks" par galveno treneri nolīgst Grifinu
Eidriens Grifins veicot "Raptors" galvenā trenera palīga pienākumus.
Citi sporta veidi
2023. gada 6. jūnijs, 12:05

Ambiciozā Milvoki "Bucks" par galveno treneri nolīgst Grifinu

Jauns.lv/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Milvoki "Bucks" pirmdien apstiprināja Eidrienu Grifinu galvenā trenera amatā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc apstāšanās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā "Bucks" no galvenā trenera amata atbrīvoja Maiku Budenholceru, kurš 2021. gadā aizveda Milvoki komandu līdz NBA čempiontitulam. Ziemeļamerikas mediji jau iepriekš ziņoja, ka viņa vietā stāsies 48 gadus vecais Grifins, kuram līdzšinējā karjerā nav galvenā trenera darba pieredzes.

Tieši "Bucks" komandā Grifins 2008. gadā sāka savu karjeru kā trenera asistents, turpmāk strādājot arī Čikāgas "Bulls", Orlando "Magic", Oklahomasitijas "Thunder" un Toronto "Raptors" komandās.

Basketbolista karjeras laikā Grifins vispirms spēlēja ASV zemākajās līgās un aizvadīja arī astoņus mačus Itālijā, bet kopš 1999. gada līdz karjeras beigām viņš bija NBA komandu Bostonas "Celtics", Dalasas "Mavericks", Hjūstonas "Rockets", "Bulls" un Sietlas "SuperSonics" rindās.

Budenholcers "Bucks" komandu vadīja piecas sezonas, šajā nogrieznī sasniedzot labāko uzvaru un zaudējumu bilanci regulārajā turnīrā (271-120). Ar viņu pie stūres Milvoki komanda izcīnīja savu otro NBA čempiontitulu pēc pusgadsimta pārtraukuma.