foto: LETA
Gulbe: Jāmācās neatslābināties līdz spēles beigām
Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētāja Aleksa Gulbe.
Basketbols
2023. gada 3. jūnijs, 11:56

Gulbe: Jāmācās neatslābināties līdz spēles beigām

Jauns.lv/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlasei līdz gaidāmajam Eiropas čempionāta finālturnīram jāiemācās neatslābināties līdz spēles beigām, visu maču aizvadot vienlīdz augstā intensitātē, sarunā ar aģentūru LETA atzina valstsvienības spēlētāja Aleksa Gulbe.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase, gatavojoties Eiropas čempionātam, pārbaudes mačā savā laukumā ar rezultātu 74:61 (22:15, 18:14, 15:16, 19:16) pārspēja Slovākiju.

Gulbe šajā spēlē, pavadot laukumā 27 minūtes, guva 14 punktus, izcīnīja astoņas bumbas zem groziem un bija otra rezultatīvākā spēlētāja Latvijas izlases rindās.

"Sākām spēli labi, kustinājām bumbu un visas koncentrējāmies spēlei jau no paša sākuma. Vēl vajadzētu piestrādāt pie aizsardzības īpaši uz spēles beigām, jo bija brīži, kuros varējām labāk nostrādāt," norādīja basketboliste.

Neskatoties uz to, ka latvietes visu spēli bija vadībā, trešās trešdaļas ievadā pretiniecēm izdevās samazināt deficītu līdz septiņiem punktiem. Gulbe norādīja, ka Latvijas basketbolistēm jāspēj saglabāt koncentrēšanās visas spēles garumā.

"Rezultāta starpība bija liela, tāpēc nedaudz atslābinājāmies, bet ir jāmāk tā nedarīt. Ja tā sanāks Eiropas čempionātā, tad pretinieku komandai var sanākt viens liels izrāviens. Jāmācās koncentrēties līdz spēles beigām," viņa teica.

Latvijas sieviešu basketbola izlase maču aizvadīja "Arēnā Rīga", klātienē to apmeklējot vairāk nekā 1000 skatītājiem, bet visas Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles norisinājās "Rimi" Olimpiskajā centrā. 

"Patīkami, ka bija diezgan daudz cilvēku, bet mēs vēl varētu pierādīt, ka spējam salasīt pilnu arēnu arī ar sieviešu basketbolu. Vēl ir dažas pārbaudes spēles, kurās to varētu īstenot," piebilda basketboliste.

Abas komandas gatavojas Eiropas čempionāta finālturnīram un sestdien aiz slēgtām durvīm aizvadīs vēl vienu pārbaudes maču. Pēc nedēļas Latvijas basketbolistes turpat "Arēnā Rīga" uzņems Dienvidkoreju, ar kuru spēkosies atkārtoti 10.jūnijā, aizvadot maču Salaspils Sporta namā.

"Jāuzlabo komunikācija un tas, kā mēs runājam aizsardzībā, Kā arī mūsu aizsardzība "pick n’roll" sadarbībās. Tās ir lietas, kas mums atlikušajās spēlēs un treniņos ir jāatstrādā," basketboliste izcēla lietas, kas valstsvienībai vēl jāpielabo atlikušajās pārbaudes spēlēs.

Cīņa par Eiropas čempionāta medaļām notiks no 15. līdz 25.jūnijam.