foto: Edijs Pālens/LETA
Kristaps Zīle: trešajā periodā kanādieši mums tikpat kā neko neļāva
Latvijas hokeja izlases aizsargs Kristaps Zīle.
Hokejs
2023. gada 27. maijs, 22:31

Kristaps Zīle: trešajā periodā kanādieši mums tikpat kā neko neļāva

Jauns.lv/LETA

Pasaules čempionāta pusfinālā Kanādas hokejisti Latvijas vīriešu hokeja izlasei trešajā periodā neļāva laukumā izpausties, sarunā ar žurnālistiem atzina Latvijas izlases aizsargs Kristaps Zīle.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Bēdīgi, jo neatbraucām zaudēt. Ticējām sev līdz pašām beigām, bet kanādieši šodien izrādījās labāki un kaut kādās epizodēs arī ātrāki. Trešajā periodā kanādieši mums tikpat kā neko neļāva darīt laukumā," secināja hokejists.

Zīle izcēla, ka trešajā periodā Kanādas pirmie vārti, kas tika gūti no asa leņķa, bija neveiksmīga sakritība, bet pēc tam Edamam Fantili padevās meistarīgs metiens, pēc kura latviešiem vairs neizdevās atspēlēties.

Hokeja fani Doma laukumā vēro Latvijas izlases pusfināla cīņu ar Kanādu

Tūkstošiem cilvēku sestdien, 27. maijā Rīgas centrā pulcējušies, lai uz lielajiem ekrāniem kopīgi skatītos pasaules čempionāta hokejā pusfināla spēli starp ...

gallery icon
159

"Vieni vārti bija veiksmīgi, tad vēl vieni bija tīri meistarība, apspēlējot mūs, un pēc tam tā jau bija pakaļdzīšanās, kas mums neizdevās. Nav ko daudz teikt, jo jāgatavojas rītdienai, kad būs ne mazāk svarīga spēle," stāstīja Zīle.

"Tas, ka mēs šeit vispār esam, tas jau dod ļoti lielas emocijas," viņš turpināja. "Tas, ka esam šajā čempionātā, pierādīja, ka varam. Mūsu fani, visa Latvija dzen mūs uz priekšu. Garantēju, ka rītdien laukumā katrs džeks atkal neatdos nevienu centimetru un izdarīs visu, lai parādītu, ka esam atbraukuši uz šejieni pēc kaut kā."

Latvijas hokejisti visā mačā kopumā nopelnīja sešus divu minūšu noraidījumus, taču aizsargs izvairījās izcelt disciplīnas trūkumu kā vienu no iemesliem, kāpēc Latvija piedzīvoja neveiksmi.

Hokeja līdzjutēji Esplanādē jūt līdzi mūsu hokejistiem pusfināla mačā pret Kanādu

Hokeja līdzjutēju pūļi 2023. gada 27. maijā Esplanādē jūt līdzi mūsu hokejistiem pusfināla mačā pret Kanādu.

gallery icon
36

"Par disciplīnu ir divējādi - otrajā periodā tiesneši saprata, ka viņiem spēle slīd ārā no rokām un mums vajag emocijas. Pagrūstījāmies pie vārtiem, lai parādītu, ka tās ir mūsu mājas. Pēc tam tiesneši centās vērst spēli uz otru pusi un sāka par visu dot abpusējos, kā arī vispārīgi noraidījumus," stāstīja hokejists.

"Laikam tiesneši gribēja mierīgāku hokeju, bet mēs spēlējām agresīvāk, kas arī dod parasti emocijas vairāk. Dažās epizodēs tomēr ir jāmāk savaldīties un pēc tām svilpēm neatbildēt," aizsargs piebilda.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās