foto: Action Images via Reuters
Koventri "City" un Lūtonas "Town" sadalīs pēdējo ceļazīmi uz premjerlīgu
Koventri "City" futbolisti līksmo par panākumu.
Futbols
2023. gada 18. maijs, 12:33

Koventri "City" un Lūtonas "Town" sadalīs pēdējo ceļazīmi uz premjerlīgu

Jauns.lv/LETA

Anglijas futbola pēc spēka otrās līgas - "Championship" - finālā tiksies Koventri "City" un Lūtonas "Town", pāra uzvarētājam kā pēdējam izcīnot iespēju nākamsezon spēlēt premjerlīgā.

Trešdien Koventri "City" pusfināla atbildes spēlē viesos ar 1:0 (1:0) pieveica "Middlesbrough", ar 1:0 uzvarot arī divu spēļu summā.

Vienīgos vārtus Koventri vienības labā guva nīderlandiešu pussargs Gustavo Hamers, kurš ar precīzu sitienu izcēlās 57. minūtē.

"Championship" kopvērtējumā "City" ar 70 punktiem 46 spēlēs ieņēma piekto vietu, bet "Middlesbrough" bija par pieciem punktiem vairāk un ceturtā pozīcija, kas abas vienības saveda kopā "play off" pusfinālā.

Otrajā pusfinālā tikās trešās vietas īpašniece Lūtonas "Town" (80 punkti)  un "Sunderland" (69 punkti). Šajā pārī pusfinālists noskaidrojās jau otrdien, kad "Town" savā laukumā atbildes spēlē uzvarēja ar 2:0 (2:0), divu spēļu summa triumfējot ar 3:2.

"Town" pēdējo reizi Anglijas spēcīgāko divīzijā spēlēja 1991./1992. gada sezonā, gadu pirms premjerlīgas izveides. Tikmēr Koventri komanda pēdējo reizi premjerlīgā bija 2000./2001. gada sezonā, kad ierindojās 19. vietā un pameta spēcīgāko divīziju kopā ar tagadējo čempioni un līdervienību Mančestras "City" un Bredfordas "City".

"Championship" izslēgšanas spēlēs tiekas čempionātā trešo līdz sesto vietu ieguvušās komandas, kamēr divas labākās vienības sev garantē vietu premjerlīgā. Par čempioni ar 101 punktu pārliecinoši kļuva "Burnley", kas pēc gada pārtraukuma atgriežas premjerlīgā, bet otro vietu ar 91 punktu izcīnīja Šefīldas "United", kura spēcīgāko sabiedrībā atgriežas pēc divu gadu pārtraukuma.

Koventri "City" un Lūtonas "Town" duelis par iekļūšanu premjerlīgā notiks 27. maijā Vemblija stadionā.